Medaljoni sa šparogama i curryem

Šparoge, kokosovo mlijeko i curry savršeno su zdrava kombinacija za naš organizam, a kada se udruže u ukusnom jelu poklonili smo našem tijelu sve vrijedne sastojke i praznik za nepce.
Stoga vam donosimo recept u kojem ćete zasigurno uživati

Sastojci za recept:
1 kg šparoga
500 g mrkve
1 veća glavica luka
1 crveni feferon
2 žlice maslaca
2 žlice currya u prahu
250 ml povrtnog temeljca
400 ml kokosovog mlijeka
2 žlice soka od limete
8 telećih medaljona
2 žlice repičinog ulja
sol, papar

Priprema recepta:
Luk nasjeckajte, a feferone narežite na sitno. Rastopite maslac pa na njemu popržite luk i feferone. Dodajte šparoge i nasjeckanu mrkvu pa sve zajedno još malo propirjajte. Pospite sve s curryem i podlijte s temeljcem. Pustite da poklopljeno pirja oko 12 minuta na umjerenoj vatri. Nakon toga ulijte kokosovo mlijeko i kuhajte bez poklopca oko 3 minute. Šparoge i mrkvu začinite s limetinim sokom, solju i paprom po ukusu.

Teleće tanje medaljone pecite na vrućem ulju sa svake strane oko 5 minute. Zatim ih posolite i poparite po želji te ih poslužite uz curry šparoge.

Dobar tek!

Fotografija: ulterior epicure