Prepeličja jaja pomlađuju i prava su energetska bomba

Poznato je da su prepeličja jaja izuzetno ljekovita, prava su energetska bomba prepuna vitamina i ostalih elemenata koja jačaju organizam.

Prepelice su ptice pjevice koje se uzgajaju i daju jaja su japanske, virginijske, kalifornijske i mandžurijske.
U našim krajevima najpoznatije su japanske prepelice. Kao što sam naziv govori japanska prepelica je podrijetlom iz Japana, gdje je prvobitno bila cijenjena kao ptica pjevica.

prepelicja-jaja-21

Novu vrijednost prepelica je dobila nakon što je otkrivena ljekovitost njezinih jaja i mesa

Kada se usporede vrijednosti koje sadrže kokošja jaja s vrijednostima prepeličinih jaja vidi se da u jednakoj količini jajčane mase prepeličja imaju 5 puta više fosfora, 7 puta više željeza, 6 puta više vitamina B1, i 13 puta više vitamina B2.

Obzirom da imaju samo 15 kalorija nevjerojatno je kako su hranjiva. Nadalje ta jaja sadrže biološki aktivne tvari koje mogu biti odlični stimulatori ljudskog organizma u povećanju imuniteta.

dekoracija jaja uskrs gnijezda

Zdravi život

Fermentirana hrana velika dobrobit za zdravlje – Uz odlične recepte saznajte sve o fermentiranoj hrani koja je prava prirodna ljekarna
Ljekoviti bijeli čaj i tajne njegove pripreme – Svi smo već saznali za blagodati Bijelog čaja
Vitamin C: iskoristite moć vitamina koji rješava većinu problema – Često zaboravljamo da samo jedan vitamin može riješiti sve probleme – vitamin C.
Antioksidansi – jesu li nam doista potrebni? – Svaki dan u našem tijelu se odvija pravi mali rat za očuvanjem zdravlja i mladosti.
Čaj od đumbira pravi je saveznik zdravlja – Đumbir je biljka od davnina poznata u zemljama dalekog Istoka.

Jaja prepelice nadalje sadrže potrebne esencijalne aminokiseline zvane metionin koje su i regulator kolesterola.
Metionin je potreban za proizvodnju glutationa, jednog od glavnih antioksidanata u tijelu, a također je potreban u preko sto različitih kemijskih procesa u tijelu.

prepelicja-jaja-s

Tu se zatim nalaze i fenilalanin esencijalna aminokiselina koju tijelo ne proizvodi, a stimulira lučenje hormona prolaktina potrebnog za laktaciju i razvoj dojki.
Stimulira rad hormona želuca gastrina, koji pojačava lučenje želučane kiseline i pospješuje probavu.

Lecitin, koji također sadrže jaja prepelice, popularno zovu hrana za mozak, jer potiče rad memorije, sprečava demenciju i pojačava koncentraciju.

Triptofan pomaže kod laganog oblika depresije, anksioznosti, poboljšava spavanje te poboljšava raspoloženje budući da potiče razinu serotonina takozvanog hormona sreće.

Osim što se preporučuje jesti prepeličja jaja kao preventiva i održavanja skladnog organizma i njegovih funkcija ona se preporučuju i u terapijske svrhe. Ovisno o zdravstvenom problemu unose se na dnevnoj bazi u različitoj količini jaja. Dnevne količine unosa ovih jaja u organizam kreću se od 2 komada kod djece do 5 komada kod odraslih, a sve ovisno o potrebama pojedinca.

Odlična su kod povišenog tlaka, čireva na želucu, arterioskleroze, probavnih smetnji, problema sa šećerom, slabokrvnosti, jačanja memorije, kolesterola i niza drugih funkcija organizma.

Ova malena jaja postala su popularna diljem svijeta jer između svega što nude pomlađuju organizam, ali mu najviše pomažu kod oporavka od različitih bolesti.

Piše: Wish hr

Facebook Like Button