Tradicionalan bliskoistočni desert koji se na sjeveru Crnog kontinenta spravlja s punjenjem od pistacija.
Afrička verzija mesne štruce idealna je poslastica od mljevene govedine i sastojaka koje možemo nabaviti i kod nas, a donijeti će dašak osvježenja slasnih okusa za sve koji obožavaju mesne štruce.
Pozole je tradicionalno meksičko jelo, fina juha, koje se Meksiku jede još od 13. stoljeća. Pozole se može jesti kao cjelovit obrok, a poznat je i učinkovit i kao lijek protiv mamurluka koji se koristio još iz pretkolumbijskog doba.
Na silvestrovskoj večeri poslužite kreativna jela koja će potaknuti maštu i razgovor među prijateljima…
Popularno peruansko jelo od krumpira u kojem se osobito uživa uz obalu s Tihim oceanom.
Jednostavan kolač od jagoda smišljen u čast ruske plesačice u prvoj polovici prošloga stoljeća u Australiji.
Ukusni zalogajčići iz zemlje izlazećeg sunca, koje uz malo truda i pažnje možete pripraviti i u vlastitom domu.
Jedna od najpopularnijih salata današnjice – omiljen je prilog grčkim jelima, ili samostalni lagani obrok.
Koshari je nacionalno jelo Egipta, a ujedno zdrav i ukusan vegetarijanski obrok za svaku priliku.
Ovaj složenac iz tave brzo se i jednostavno priprema, a ako su vam dosadila uobičajena jela u vašoj kuhinji ovaj će recept biti pravo osvježenje.
Afganistanska hrana nije jaka ili ljuta, ali se začini ipak obilno koriste