Recept za detoks juhu donosi nam food blogerica Sandra Rončević

Neka mirisi i okusi proljeća zamirišu i u vašoj povrtnoj juhi koja će vratiti našem tijelu potrebnu energiju i otklonit proljetni umor. Ovaj proljetni detoks mix svježeg zelenog povrća, tikvica i poriluka, spravljenih kao juha, otkloniti će umor i vratiti vašem tijelu potrebnu snagu.

Sandra Rončević, poznata po svom blogu O Slanom i slatkom, o svemu izuzetno je cijenjena zbog svojih recepata, a to dokazuje i njena nova kuharica “Mrvu ovog, zeru onog” pa OVDJE možete pogledati i intervju s ovom talentiranom food blogericom.

sandra roncevic kuharica mrvu ovog zeru onog

Sastojci za recept:
4 srednje velike tikvice
2 poriluka
2 režnja češnjaka
1/4 žličice čili pahuljica
1 žlica curryja
2-3 grančice svježeg timijana
3 žlice maslinovog ulja
dva prstohvata morske soli
150 ml kokosovog mlijeka (ili bilo kojeg drugog mlijeka)

Priprema detox juhe od povrća:
Poriluk očistiti i narezati na kolutiće. U loncu zagrijati maslinovo ulje, dodati čili pahuljice, dva zdrobljena režnja češnjaka i timijan pa time aromatizirati maslinovo ulje oko minute dok začini ne zamirišu.

Dodati poriluk pa uz stalno miješanje pirjati dok poriluk ne uvene, oko 5 minuta. Podliti s malo tople vode po potrebi. Dodati curry, promiješati i nakon par minuta dodati tikvice narezane na kockice (tikvice nije potrebno guliti). Zaliti vrućom vodom tako da voda pokrije povrće, odnosno da bude 1 cm iznad. Kuhati 30 minuta, dok tikvice ne omekšaju.

Na samom kraju posoliti i štapnim mikserom pretvoriti u gusti pire. Razrijediti dodatnom vodom ili kokosovim mlijekom i poslužiti vruće.

Recept: foodblogerica Sandra Rončević
Recept omogućio: Westgate
Uz dopuštenje: Ambrela (sve fotografije)

Facebook Like Button