Novi Le Bistro a la carte jelovnik

Slasne proljetne skladbe s novog Le Bistro à la carte jelovnika pod umjetničkom palicom chefa Ane Grgić. S prvim danom proljeća chef Ana Grgić plasirala je novi à la carte jelovnik koji objedinjuje primamljive proljetne note i vrhunske svježe lokalne namirnice s daškom pariškog šika.

Prepoznatljiv po opuštenom ugođaju i šarmantnoj usluzi Le Bistro i ovog proljeća postaje mjesto gdje se susreću mali životni hedonizmi i inovativni okusi.

le-bistro-menu-1

Ostakljeni Le Bistro hotela Esplanade sa svojom šarmantnom terasom i ovog proljeća poziva goste na uživanje u novim kreacijama s proljetnog à la carte jelovnika kojeg potpisuje chef Ana Grgić. Prve zrake sunca, zavodljivi mirisi proljetnica i jarke boje svježih namirnica na zagrebačkim tržnicama inspirirale su Anu da kreira nova zanimljiva jela koja objedinjuju francusku kuhinju i domaće recepture. Ana je i za ovu sezonu birala samo vrhunske i svježe uzgojene namirnice od provjerenih proizvođača kako bi za goste stvorila pravi gurmanski užitak. Pored bezvremenskih klasika koji su dostupni tijekom cijele godine, proljeće u Le Bistrou donosi svježinu okusa i obilje boja na svakom tanjuru. Chef Ana Grgić u igri s namirnicama i svježim začinima stvorila je niz osebujnih jela privlačnih oku i nepcu.

Novi proljetni à la carte jelovnik započinje selekcijom primamljivih predjela poput osvježavajuće salate od jabuka sa špinatom i plavim sira u dresingu od oraha i meda, zatim carpaccia s tempurom od tikvica i medvjeđeg luka s usoljenim brancinom te slasnog rilettesa od patke posluženog uz hrskavi baguette i karamelizirani češnjak. Dašak Mediterana u jelovnik unose svježe zelene šparoge u kremi od nježnih prepeličjih jaja i tartufa te fine školjke sv. Jakova u juhi od dimljenog badema. Egzotični okusi objedinjeni su u kombinaciji slasnih repova crvenih kozica uronjenih crni sezam i slatki čili posluženih s kimchijem – tradicionalnim korejskim jelom pripremljenim od fermentiranog povrća i začina koje obiluje zdravljem. Svježe dagnje u umaku od šafrana i Pernoda okružene pjenom od palente oduševit će svakog gurmana, posebice jer nose oznaku globalnog projekta Fish Forward (pod okriljem Svjetske organizacije za zaštitu prirode, WWF), čiji je Ana ambasador u Hrvatskoj.

le-bistro-menu-2

Pita, pasta i rižoto u ovoj proljetnoj sezoni dolaze kao cappelletti s riccotom uz pečene baby mrkve i finu kremu od mrkve, potom u obliku egzotičnih parenih okruglica sa svinjetinom i đumbirom, a tu je i klasični francuski quiche Lorraine te nagrađeni kremasti rižoto ovaj put s burratinom i marmeladom od zelene rajčice.

Za okrepu tu je selekcija domaćih juha poput bistrog consommea od volovskog repa s hrskavim povrćem, zatim francuska luk juha pripremljena po tradicionalnoj recepturi zapečena sa sirom te fina juha od mladog proljetnog graška s pečenom kozjom skutom i medom.

le-bistro-menu-3

Glavna jela donose pravu simfoniju okusa u kreativnim i originalnim jelima od morskih plodova, ribe i mesa u kombinaciji sa svježim začinima, prilozima i zdravim sezonskim povrćem stvarajući tako neodoljive proljetne skladbe okusa kojima je teško odoljeti. Topla hobotnica u pikantnoj kremi od krumpira i bok choya, slasni juneći file s pireom od bijelog batata i kremom od plavog sira, osebujna kombinacija grdobine s fregolom i chorizom, potom neodoljiva potrbušina od tune karamelizirana s maslacem od korijandera i quinoe, zatim nježna mlada janjetina s orijentalnim ras el hanout umakom te dimljena prsa prepelice u kori od lješnjaka poslužena s plavim krumpirom jela su koja nikog neće ostaviti ravnodušnim. Teleći obrazi u gustom umaku od porta s hrskavim shiitake gljivama uvršteni su u svojevrsne klasike, poput tatarskog bifteka i zapečenih štrukli Esplanade koji su uvijek ‘in’.

Desertni menu dolazi kao šećer na kraju ove proljetne gastronomske kompozicije – nježni mousse od aromatične vanilije s osvježavajućim želeom od brusnica, pečene jabuke s orasima i preljevom od karamele i chantillya, već tradicionalni topli čokoladni kolač ovaj put u kombinaciji sa sladoledom od naranče ili Zagrepčanima posebno drage bezvremenske šnenokle s umakom od jagoda i papra samo su neke od primamljivih proljetnih slastica.

le-bistro-menu-4

Uz à la carte ponudu, novost u jelovniku su i jela pripremljena s brašnom i tijestom bez glutena prema strogim BOSK gluten-free standardima. Selekcija se sastoji od hrskavog kruha i peciva, aromatične prhke tortice od brie sira, slasnih raviola sa skutom i kremom od špinata, ali i tradicionalnih Esplanade štrukli i raznih dnevno svježih kolača. Ova ponuda zasigurno će obradovati sve one koji imaju određenu intoleranciju ili su osjetljivi na gluten. Osim toga, u jelovniku su posebno obilježena jela koja mogu biti vege i halal, kako bi se gostima olakšao odabir. Uz to, Le Bistro gostima nudi superbrzi besplatni Internet, press reader hot zonu uz besplatno preuzimanje i listanje više od 4000 novina i časopisa te jedinstvene jelovnike na iPad uređajima s vjernim fotografijama jela.

Le Bistro u svojoj ponudi svakodnevno nudi i Esplanade Gourmet kolekciju za van. Torte, kolači, francuski macaroni, zamrznuti štrukli i čokoladne ručno rađene praline samo su neke od delikatesa pripremljenih u Esplanadinoj slastičarnici. Pakirane u dizajnerski oblikovane kutije ove poslastice mogu biti savršen poklon dragim osobama ili vlastita doza hedonizma. Uz to, Le Bistro svakodnevno nudi i slastan doručak, odličnu kavu i dnevno svježe kolače iz vitrine te rashlađenu selekciju finih vina i pjenušaca na čaše po prihvatljivim cijenama.

Opuštena atmosfera, mlada i šarmantna ekipa kuhara i konobara, profinjeno ozračje pariškog šika te sjenoviti živopisni ugađaj terase s daškom uličnog teatra čine Le Bistro trendi gurmanskim odredištem bez premca nudeći pravo osvježenje u nadolazećim proljetnim danima za domaće, ali i brojne inozemne goste.

Facebook Like Button