Vodič za sireve

Vodič za sirnu platu koja se ne zaboravlja

Camembert se reže poput torte, a cheddar na blokove, uz ricottu ide med od lavande, a cheddar voli kesten.

Sir Edamer

Zlatnožuti sir, porijeklom iz Nizozemske.

Camembert

Meki masni sir s tankom koricom prekrivenom bijelom plemenitom plijesni.

Salakis feta savršen sir za salate

Salakis feta, za razliku od izvorne grčke fete, proizvodi se isključivo do kravljeg mlijeka.

Posni sir

Svježi kravlji sir proizveden od obranog mlijeka najbolje je kvalitete s niskim udjelom masti i punog okusa svježeg sira.

Parmigiano Reggiano

Quando ce, si nota. “Kad ga ima, odmah se vidi” i Non si fabbrica, si fa! “Ne proizvodi se, pravi se” kažu Talijani

Sir Madrigal

Madrigal dolazi iz Francuske, točnije iz doline rijeke Loire, tradicionalno poznate po sirarstvu.

Svježi kozji sir

Prepoznatljive, izrazito bijele boje, nema koricu, pomalo oštrog okusa, krhke kremaste teksture i blago slankast.

Sir i vino

Sirevi s kiselkastom notom odlično idu uz vina izraženije kiselosti.

Povijesna sirna priča

Najraniji arheološki dokazi o proizvodnji sira pronađeni su u Egiptu, u grobnici staroj više od 4000 godina.