Ako ste do sada imali problema s pripremanjem ribe, jer vam je često bila presuha motivirajte se i uvidjet ćete kako je pripremanje ribe brže i jednostavnije od ostale vrste mesa.
Ako ste se pitali kako pripremiti ukusnu i mekanu pašticadu donosimo vam recept s postupkom pripreme za ovaj mediteranski specijalitet za prste olizati
En Primeur Graševine Croatice 2023. uspješno održan uz promenadno kušanje mladih graševina, kvalitetne panele i izniman interes stručne javnosti.
Alen Hilić, vinar iz obiteljske vinarije Hilić s Pelješca u srijedu, 25.siječnja predstavio je svoja vina zagrebačkoj publici i napravio prvi pelješki „en primeur“ s plavcem malim koji izlazi na tržište 2025.
Donosimo vam odličan tradicionalni recept za obožavani grah iz toskanske kuhinje koji će vas oduševiti. Kako grah, omiljenu zimsku namirnicu mnogih, pripremaju susjedi nam talijeni pročitajte i napravite i sami.
Novoj vinogradarskoj godini nazdravljalo se Graševinom DIKA i crnim vinom Ruby Fusion vinarije Enosophia, a cjelokupna enogastro ponuda potvrdila je kako se radi o najvećoj fešti u Slavoniji.
Zagrebački restoran, Restoran&Bar Frida, smjestio se u Kaptol Centru i vrlo brzo postao omiljeno odredište za uživanje u neobaveznom ručku, romantičnoj večeri, organiziranim proslavama ili domjencima.
U sjedištu Udruženja vinara Vina Kvarnera (eng. Kvarner Wines) vinotelu Gospoja u Vrbniku održana je redovita godišnja izborna i izvještajna skupština.
Dva nagrađivana lošinjska restorana – Alfred Keller i Matsunoki nastavljaju se probijati na svjetski gastronomski vrh, što su potvrdili i novim globalno prepoznatim priznanjima koja dodjeljuje World Culinary Awards.
Lignje su jedno od najčešće pripremanih jela iz mora, a podušene lignje su toliko ukusne da ćete ovaj dalmatinski, tradicionalni recept naprosto obožavati.