Gastro

Pripremite sočnu bijelu ribu brže i jednostavnije uz nekoliko vrhunskih savjeta

Ako ste do sada imali problema s pripremanjem ribe, jer vam je često bila presuha motivirajte se i uvidjet ćete kako je pripremanje ribe brže i jednostavnije od ostale vrste mesa.

Dalmatinska pašticada ukusna i mekana prema origialnom domaćem receptu

Ako ste se pitali kako pripremiti ukusnu i mekanu pašticadu donosimo vam recept s postupkom pripreme za ovaj mediteranski specijalitet za prste olizati :)

En Primeur Graševine Croatice 2023. održan uz promenadno kušanje mladih graševina

En Primeur Graševine Croatice 2023. uspješno održan uz promenadno kušanje mladih graševina, kvalitetne panele i izniman interes stručne javnosti.

Predstavljanje i „En primeur“ pelješke vinarije HILIĆ na zagrebačkoj Vinskoj srijedi

Alen Hilić, vinar iz obiteljske vinarije Hilić s Pelješca u srijedu, 25.siječnja predstavio je svoja vina zagrebačkoj publici i napravio prvi pelješki „en primeur“ s plavcem malim koji izlazi na tržište 2025.

Grah na toskanski način prema tradicionalnom talijanskom receptu

Donosimo vam odličan tradicionalni recept za obožavani grah iz toskanske kuhinje koji će vas oduševiti. Kako grah, omiljenu zimsku namirnicu mnogih, pripremaju susjedi nam talijeni pročitajte i napravite i sami.

Blagdan sv. Vinka i ove godine proslavljen na tradicionalnoj manifestaciji Feričanačko Vince

Novoj vinogradarskoj godini nazdravljalo se Graševinom DIKA i crnim vinom Ruby Fusion vinarije Enosophia, a cjelokupna enogastro ponuda potvrdila je kako se radi o najvećoj fešti u Slavoniji.

Restoran&Bar Frida nezaboravna lokacija koja gastro scenu osvaja bogatim jelovnikom

Zagrebački restoran, Restoran&Bar Frida, smjestio se u Kaptol Centru i vrlo brzo postao omiljeno odredište za uživanje u neobaveznom ručku, romantičnoj večeri, organiziranim proslavama ili domjencima.

Vinar Anton Toni Katunar dobio mandat za upravljanje Udruženjem Vina Kvarnera u 2023.

U sjedištu Udruženja vinara Vina Kvarnera (eng. Kvarner Wines) vinotelu Gospoja u Vrbniku održana je redovita godišnja izborna i izvještajna skupština.

Restoran Alfred Keller osvojio nagradu najboljeg fine dining hotelskog restorana u Europi

Dva nagrađivana lošinjska restorana – Alfred Keller i Matsunoki nastavljaju se probijati na svjetski gastronomski vrh, što su potvrdili i novim globalno prepoznatim priznanjima koja dodjeljuje World Culinary Awards.

Podušene lignje starinski je mediteranski recept koji osvaja

Lignje su jedno od najčešće pripremanih jela iz mora, a podušene lignje su toliko ukusne da ćete ovaj dalmatinski, tradicionalni recept naprosto obožavati.