Chef de cuisine

Inćuni u limunovom soku kao stvorene za predjelo uz fino rose vino

Želite li napraviti odličan lagani ručak samo slijedite ovaj recept za ukusne inćune u limunovom soku.

Obožavani rižoto s hranjivom bundevom

Uvijek je dobro iskoristiti ukusnu sezonsku namirnicu bundevu ili kako je još zovemo buču, pogotovo kada je dostupna potpuno svježa, a njen okus u obožavanom rižotu zasigurno će unijeti senzacionalne okuse na svačijem nepcu.

Rižoto od cvjetače zamaman je rižoto kakav još niste kušali

Chef Zoran Ožegović nam donosi pomalo neobičan, ali odličan recept za rižoto od cvjetače s okusom porta.

Salata od rikule sa grejpom, mariniranim inćunima i mladim kozjim sirom

Zoran Ožegović s nama ovaj tjedan priprema salatu od rikule, mariniranim inćunima s grejpom i kozjim sirom. Kada se spoje svježina rikule i citrusna nota grejpa, dobiva se salata koja osvježava i oduševljava svako osjetilo.

Napravite domaći pesto genovese za ukusnu pastu

Domaći jednostavni recept za pesto genovese dolazi nam iz odlične kuhinje chefa Zorana Ožegovića, a ovaj vrhunski talijanski specijalitet možemo upotrebljavati kao dip uz čips, kako dodatak pastama, rižotima i juhama ili kao umak.

Salata od dimljenog lososa s vinaigretteom od bijele čokolade

Salata od zelene jabuke, cikorije i rikule savršeno se kombinira s dimljenim lososom, a kremasti vinaigrette od bijele čokolade daje blagi dašak slatkoće!

File od lososa u umaku od šafrana s aromatičnom palentom

Novi recept iznenađenja za fini file od lososa i šafran s aromatičnom hrskavom palentom donosi vam naša čitateljica i nekadašnja dugogodišnja voditeljica vrhunskog restorana u Zagrebu Višnja Čihoratić.

Juha od kamenica i pjenušca prava je blagdanska delicija gotova za 10 minuta

Ana Peršurić Palčić, koja zajedno sa sestrom Katarinom, vodi sjajnu istarsku vinariju Misal, specijaliziranu za proizvodnju pjenuša odaje nam tajnu za pripremu posebno ukusne i mirisne juhe od kamenica i pjenušca.

Stubička pisanica tradicionalni recept koji obožavamo

Donosimo vam autentičan recept za domaću stubičku pisanicu ili kako je još volimo zvati svinjeći lungić, tradicionalno jelo koje vole sve generacije.

Raža je riba koja se ljubi s točem i hrskavom palentom

David Skoko podijelio je s nama recept za ražu u toču s hrskavom palentom i kremom od kukuruza šećerca koji će postati vaš omiljeni recept za ribu.