Chef de cuisine

Tjestenina s vongolama prava je poslalstica ljeta

Tjestenina s vongolama ili kako ih još zovu kućicama i limetom za odličan ručak u vašem domu preporučuje chef Zoran Ožegović.

Čokoladni mousse sa šumskim voćem flambiranim s rumom

Za sve slatkoljupce, posebice one koji obožavaju mousse, donosimo odličan recept svjetskih razmjera kada su najfiniji okusi u pitanju.

Cannelloni punjeni s kremom od kestena prema receptu Ane Grgić Tomić

Pravo je vrijeme za obožavane kestene. Ana Grgić Tomić, chef kuhinje hotela Esplanade, ovaj tjedan nam otkriva izvrstan recept za cannellone s punjenjem od ukusnih plodova kestena.

Blagdanska purica kako je radi chef Ana Grgić Tomić

Pečena, mirisna purica neizostavan je dio blagdanskog stola, a kako je priprema chef Ana Grgić Tomić donsoimo vam u ovom sjajnom tradicionalnom receptu.

Tradicionalni bakalar s krumpirom iz korčulanske kuhinje

Korčulanski bakalar s krumpirom savršena je blagdanska delicija, a ovaj tradicionalni recept za omiljeni bakalar donosi nam chefica Višnja Čihoratić.

Recept za hrskavo carsko meso dolazi nam iz Danske

Danci su nedavno u anketi koja je provedena u cijeloj zemlji Stegt flæsk ili kako ga mi zovemo carsko meso, proglasili nacionalnim jelom :)

Svi traže recept chefice Ane Grgić Tomić za božićni kuglof, a mi ga imamo!

Održivost je u posljednje vrijeme u sve većem fokusu, a mnogi su na prvi korak prema zelenijoj budućnosti odlučili naporaviti tamo gdje provode najviše vremena – u kuhinji.

Paprika punjena feta sirom i povrćem – ljetna Crvena cipelica

Crvena cipelica? Zvuči kao čudan naziv za recept s paprikom, ali nakon što pojedete ovako ukusno spravljene zdrave namirnice, zaista ćete se osjećati kao da ste obuli crvene cipelice iz bajke i da možete gdje god poželite.

Ossobuco na milanski – teleća koljenica iz talijanske kuhinje

Ossobuco je reprezentativno talijansko jelo od ukusne teletine koje najvjerojatnije datira još iz srednjeg vijeka, a karakterizira ga teleće meso, odnosno teleća koljenica, koje dugim kuhanjem postaje izuzetno mekano.

Kraljevska grdobina sa crnom purom ili palentom

Morski specijaliteti nezaobilazni su dio uskrsnih blagdana i uskršnjeg stola na Veliki petak zato će vam ovaj recept s grdobinom, toliko cijenjenom ribom, biti prava poslastica vaše blagdanske trpeze.