Wish in the city

Čarobni Attersee – luksuz, priroda i Klimtove tajne na najvećem jezeru Salzkammerguta

U srcu Austrije, zagrljen bujnim šumama i uzvišenim Alpama, leži Attersee, najveće jezero u idiličnoj regiji Salzkammergut. Ovo jezero, poznato po svojoj smaragdno zelenoj boji i kristalno čistoj vodi, pruža ne samo prirodnu ljepotu nego i bogato kulturno naslijeđe.

Otkrijte Hallstatt uz vodič za najbolje atrakcije, lokalnu hranu i ostale skrivene dragulje ovog austrijskog mjesta

Nedavno smo imali priliku posjetiti Hallstatt, prelijepi alpski gradić u Austriji, i moramo vam reći – ovo je destinacija koju jednostavno morate doživjeti. Hallstatt je kao iz bajke, sa svojim uskim uličicama, šarenim kućicama i predivnim pogledom na jezero i planine.

Sankt Wolfgang i jezero Wolfgangsee – 1.100 godina povijesti u zagrljaju Alpa

Ah, to slikovito jezero Wolfgangsee, smješteno u srcu Austrije, okruženo vrletima Alpa, pravo je mjesto za bijeg od svakodnevice i uranjanje u romantiku i prirodu koja spaja plavetne boje jezera, zelene padine planina i snježno bijele vrhove Alpa.

Savršen piknik – korak po korak za savršenu pripremu nezaboravnog piknika

Kada organizirate piknik, važno je prilagoditi se interesima i potrebama svih sudionika na pikniku, bilo da su u pitanju mlađe osobe u potrazi za zabavom, obitelji s djecom ili parovi koji žele romantično popodne.

Otkrijte Janju Goru: Savršena destinacija za opuštanje u srcu Like

U srcu netaknute Like, svega sat i pol vožnje od Zagreba ili Rijeke, nalazi se Janja Gora – pravo otkriće za sve koji traže idealno mjesto za team building, proslave ili jednostavno bijeg od svakodnevice.

Zaronite u povijest i luksuz u Bad Ischlu: Posjetite Grad Kulture 2024!

Posjetili smo Bad Ischl, maleni, ali sjajan biser u srcu regije Salzkammergut u Austriji, poznat po svojoj bogatoj povijesti i kulturi. Ovaj grad, koji će 2024. godine nositi titulu grada kulture

Znate li kojih je Top 5 must-visit modernih arhitektonskih znamenitosti u Europi

Ako ste ljubitelj arhitekture, povijesti ili jednostavno želite uroniti u neke od najfascinantnijih gradova Europe, pripremite se za putovanje koje će obogatiti vaše razumijevanje umjetnosti i kulture.

Zašto posjetiti talijanski Alberobello: otkrijte čarobni grad trullo kuća

Alberobello, smješten u talijanskoj regiji Puglia, ne samo da je poznat po svojim jedinstvenim trullo kućama koje su pod UNESCO-vom zaštitom, već i po svojoj živahnoj atmosferi, tradicionalnim trgovinama, i bogatoj kulturi.

Proljetna putovanja koja oduzimaju dah: Očaravajuća jezera Slovenije, Austrije i Italije

Proljeće je savršeno doba godine za otkrivanje skrivenih dragulja Europe, a jezera Slovenije, Austrije i Italije nude nezaboravna iskustva i prekrasne pejzaže. Jezero Bled u Sloveniji, Hallstatt u Austriji i Jezero Garda u Italiji su tri mjesta

Najpopularnije destinacije ovog Valentinova su Rijeka, Budimpešta, Sarajevo i Osijek

Za ovo Valentinovo možda ćete i vi poželjeti otputovati i obići neke zanimljive gradove koje spadaju u sam vrh najpopularnijih destinacija među Hrvatima ovog Valentinova, a to su Sarajevo, Budimpešta, Rijeka i Osijek.