Vodič za sireve

Plavi sirevi, sa svojim karakterističnim plavim ili zelenim točkama i mirisnim linijama, predstavljaju pravu poslasticu za ljubitelje sira.

Ovaj jednostavan recept za puževe od lisnatog tijesta za puževe s kobasicama, rikulom i sirom otkrila sam slučajno na ručku kod prijateljice moje bake :) i željela sam ga isprobati.

Poznati zlatnožuti sir Edamer, porijeklom iz Nizozemske, isprva je uvijek bio kuglastog oblika, a danas se proizvodi i u bloku.

Svježi kravlji sir proizveden od obranog mlijeka najbolje je kvalitete s niskim udjelom masti i punog okusa svježeg sirate je zato izvrstan izbor za lagan, dijetalni i svjež obrok u skladu sa zdravom prehranom.

Bivolje mlijeko i bivolji sir sve su traženije namirnice u prehrani! Do sada ste u raznim medijima mogli čuti za kravlje, sojino ili kozje mlijeko koja su „standard“ i uobičajena mliječna klasika.

Da li bi ste probali pljesnivi sir koji se jede u potpunoj tajnosti, zapravo ilegalno, u Italiji?

Talijanska kuhinja jedna je od najpoznatijih u svijetu, a brojni gastronomadi uživaju u njezinim specijalitetima svakoga dana, naročito u slasnim sirevima poznatim diljem svijeta.

Salakis feta, za razliku od izvorne grčke fete, proizvodi se isključivo do kravljeg mlijeka.

Zaviriti u svijet vrhunskih talijanskih delicija, pogotovo kada su talijanski sirevi u pitanju, jedinstven je gastro doživljaj, a zazubice rastu na svakom koraku.

Med i sir čovjek pravi i uživa u njima od davnina.

Sirevi s kiselkastom notom odlično idu uz vina izraženije kiselosti.

Džiugas sir vrhunska je delicija koja spada u superfood današnjice. Zamijenite grickanje čipsa ispred televizora s Džiugas sirom. Užitak će biti veći a Džiugas će vas opskrbiti nutrijentima koje će vaše tijelo obožavati.