Muzeji i galerije

Skice iz Edena

… jer što je život ako nije doživljen u svojoj punini i bogatstvu? Povratak prirodi nameće se kao jedan od prioriteta u 21. stoljeću

Film o umjetniku Rafaelu Sanziju pogledajte iz svoje fotelje

U sklopu aktualne izložbe u Muzeju za umjetnost i obrt „RAFAEL- NA ISHODIŠTU MITA“ najavljujemo premijerno prikazivanje filma o jednom od najpoznatijih svjetskih umjetnika.

Floating Garden za savršeno uplovljavanje u toplije dane

U ovim kišnim danima, gdje se izmjenjuju sunčani topli dani s prohladnima, izložba koja diže raspoloženje i više je nego dobro došla.

Izložba Faces of Europe u Francuskom paviljonu

Izložba cijenjenog njemačkog fotografa Carsten Sandera povodom Dana Europe u Zagrebu predstavlja europsku multikulturalnost i bogatstvo različitosti.

Umjetnost slavonskog plemstva – vrhunska djela europske baštine

Izložba „Umjetnost slavonskog plemstva – vrhunska djela europske baštine“, realizirana u partnerstvu s Muzejom likovnih umjetnosti u Osijeku i Muzejom Slavonije u Osijeku

Izložba Rafael – na ishodištu mita

Umjetničko naslijeđe Rafaelove umjetnosti na izložbi u Muzeju za umjetnost i obrt.

Predstavljen projekt „Umjetnost kao terapija“ uz izložbu u Galeriji Karas

U okviru EU projekta CreArt, HDLU je i ove godine obilježio Europski dan kreativnosti izvedbom projekta „Umjetnost kao terapija“.

Klimtova „Dama s lepezom” nakon jednog stoljeća ponovo izložena u Beču

Jedna od posljednjih slika Gustava Klimta od 25. ožujka 2021. do 13. veljače 2022. ponovo se može vidjeti u glavnom gradu Austrije u okviru posebne izložbe bečkog Belvederea.

Virtualna 16. Noć muzeja u zagrebačkom Arheološkom muzeju

Arheološki muzej u Zagrebu zatvoren je za posjetitelje zbog oštećenja nastalih u potresu u ožujku 2020. godine i od tada dostupan je putem niza zanimljivih, zabavnih i edukativnih online sadržaja na mrežnim stranicama www.amz.hr.

Jedinstvena izložba Jedno novo vrijeme

Likovni umjetnici od 11.01.2021. nastupaju na zajedničkoj izložbi slikarskih radova ‘Jedno novo vrijeme u Galeriji Zvonimir u Zagrebu.