Muzeji i galerije

Autorsko vodstvo po izložbi Nikole Reisera

Kroz izložbu Nikola Reiser, senzibilni poeta slikarstva, kojom obilježavamo stogodišnjicu slikareva rođenja, koja traje do 3. veljače 2019.

Muzej dobrog zvuka

I ove godine MUO – Muzej dobrog zvuka nastavlja s tradicijom ciklusa koncerata u jedinstvenoj atmosferi atrija Muzeja.

Ususret Noći muzeja

Umjesto tradicionalnog zadnjeg petka u siječnju, Noć muzeja u svom će se 14. izdanju održati 1. veljače 2019.

Izložba Ludus Eugena Varzića

Otvorenje samostalne izložbe “Ludus” akademskog umjetnika Eugena Varzića u sklopu manifestacije Noć muzeja 1. veljače 2019. održati će se u Muzeju Đakovštine s početkom u 22 sata.

Omiljena slikarica Ivana Kobilca

Obilježavajući prvo stoljeće (1918.-2018.) svojeg djelovanja, jedna od najljepših i najvažnijih slovenskih galerija, Narodna galerija u Ljubljani, upriličila je od 21.6.2018. – 10.2.2019. retrospektivnu izložbu slika omiljene slovenske autorice Ivane Kobilce (1861.-1926.).

Prodajna umjetnička izložba u Laubi

Lauba prati svjetske trendove koji prikazuju pozitivan utjecaj tržišta na suvremenu umjetničku scenu te se odlučila na izlazak na tržište umjetnina

Izložba Igora Gržetića MediaCraft

Otvorenje izložbe biti će u petak, 11. siječnja u 19 sati u galeriji Juraj Klović, Rijeka, Verdijeva 19 b.

Prehistory Adventure – iskustvena šetnja kroz prapovijesnu baštinu

U ponedjeljak, 14. siječnja 2019. godine s početkom u 11 sati, u Arheološkom muzeju u Zagrebu održat će se predstavljanje projekta “Prehistory Adventure – iskustvena šetnja kroz prapovijesnu baštinu”.

Izložba o emotivnim robotima

Upoznajte svijet emotivnih robota i senzualnih strojeva na šestom Device_art festivalu umjetnosti, robotike i novih tehnologija.

Uzbudljiva 2019. godina u Beču

Umjetnost i kultura Beča oduvijek je privlčna svim njegovim gostima. Nove muzejske postave i izložbe, koncerti, kazališne predstave, mjuzikli i plovidbe do Bratislave samo su dio bogate ponude koja očekuje posjetitelje u Beču u 2019. godini.