Muzeji i galerije

Online kultura – virtualna šetnja Muzejom Mimara

Za sve zaljubljenike kulture, ostanimo online i pogledajmo po prvi puta ili se podsjetimo još jednom što u svom monumentalnom prostoru krije Muzej Mimara.

Bečki dvorci, muzeji i koncerti u online doživljaju iz omiljenog naslonjača

Od virtualnih obilazaka muzeja do prijenosa koncerata uživo – ljudi diljem svijeta mogu besplatno uživati u bogatoj online ponudi bečkih kulturnih ustanova.

Muzej za umjetnost i obrt svečano obilježio 140 godina postojanja

Predstavljeni nov postav zbirki dizajna i fotografije, obnovljeni treći kat, nova donacija mode, te izložba suvremenog dizajna i tradicionalnog obrtništva.

Sjaj bijelog zlata u muzeju Mimara

U poznatom austrougarskom ambijentu muzeja Mimara, sinoć je svečano otvorena izložba najveće i najobuhvatnije zbirke bečkog porculana na svijetu i oduševila sve prisutne.

Intrigantna izložba The Cindy Sherman Effect u Beču

Svi ljubitelji stvaralaštva Cindy Sherman sada ga mogu iskusiti iz prve ruke u bečkom Kunstforumu gdje je 29. siječnja 2020. otvorena izložba „The Cindy Sherman Effect” identitet i transformacije u suvremenoj umjetnosti kako ga je stvarala ova umjetnica.

Novo lice Muzeja za umjetnost i obrt u novom desetljeću

Novi vizualni identitet Muzeja za umjetnost i obrt uvodi nas u novo vrijeme ovog zagrebačkog muzeja koji je odgojio mnoge ljubitelje umjetnosti uz nove generacije koje u njegovim postavama traže svoju inspiraciju i nadahnuće.

Izložba skulptura „Zamrznuta ljepota“

U utorak 12. studenoga 2019. u 19 sati u Galeriji AMZ, u sklopu kulturnog programa Four Seasons of Czech Culture održat će se otvorenje izložbe skulptura „Zamrznuta ljepota“

Stilski četvrtak u MUO

O karakteristikama renesanse u likovnoj umjetnosti i arhitekturi s posebnim osvrtom na venecijansko staklo govorit će kustosica MUO, Sandra Kandučar Trojan.

Lauba – Kako sam lagala na Instagramu / Backstage

”Svi o nečemu ponekad lažemo na Instagramu, ali ja sam to laganje podigla na drugu razinu”, kaže modna urednica i novinarka Ana Josipović

Izložba u Rimu “Hrvatska kakva se rijetko viđa”

U suradnji s rimskog gradskom upravom, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske i Veleposlanstvo RH u Rimu organizirali su izložbu pod nazivom “Hrvatska kakva se rijetko viđa”.