Muzeji i galerije

Virtualna 16. Noć muzeja u zagrebačkom Arheološkom muzeju

Arheološki muzej u Zagrebu zatvoren je za posjetitelje zbog oštećenja nastalih u potresu u ožujku 2020. godine i od tada dostupan je putem niza zanimljivih, zabavnih i edukativnih online sadržaja na mrežnim stranicama www.amz.hr.

Jedinstvena izložba Jedno novo vrijeme

Likovni umjetnici od 11.01.2021. nastupaju na zajedničkoj izložbi slikarskih radova ‘Jedno novo vrijeme u Galeriji Zvonimir u Zagrebu.

Izložba “Boja je radost” stigla je u pravo vrijeme

Moderna galerija, nacionalni muzej moderne umjetnosti, programsku 2021. godinu otvara slavljem boja i oblika u umjetničkim djelima izabranim iz Zbirke Tonija Politea.

Muzej za umjetnost i obrt dodjeljuje posebnu zahvalnicu kompaniji INA

Muzej za umjetnost i obrt dodjeljuje posebnu zahvalnicu kompaniji INA- industrija nafte, d.d. za donaciju nakon potresa.

Suvremeni umjetnici u Muzeju za umjetnost i obrt

Od subote 5. prosinca 2020. u Muzeju za umjetnost i obrt bit će izložena instalacija akademske slikarice Pauline Jazvić

Mistične fotografije raznih likova uvode u svijet nadrealnog

U vrijeme restrikcija svih društvenih okupljanja i socijalnih kontakata, prednosti tehnologije više nego ikada dolaze do izražaja.

Protreseni MUO: od potresa do potresa 1880. – 2020.

Premijerno predstavljanje jedinstvene izložbe Muzeja za umjetnost i obrt „PROTRESENI MUO: od potresa do potresa 1880. – 2020.“ koje će se održati u utorak 24. studenoga u 19 sati.

Graditi i slikati grad

Izložba slika zagrebačkog arhitekta i akademskog slikara Vinka Uhlika može se pogledati do 28.11.2020 u kući arhitekture “Oris” u Zagrebu.

Otto Antonini u Modernoj galeriji u Zagrebu

Otkrivši u fundusu Moderne galerije dvije slike Otta Antoninija (1892. – 1959.): Pred sienskom katedralom iz 1913. i Portret djevojčice