Kulturna događanja

Na scenu se vraća Marinkovićeva Glorija

Nakon 26 godina, u režiji Senke Bulić, u riječki „Zajc“ vraća se Marinkovićeva „Glorija“

Siniša Koprivnjak svoj rad “Watchers” izložio na 35 tisuća metara

Rad hrvatskog multimedijalnog umjetnika Siniše Koprivnjaka, odabran je zajedno s 89 radova drugih umjetnika, kako bi promovirao novu kriptovalutu Turbo Toad.

Koncert tjedna uz pijanisticu Maju Leko i Musical Stories za Majčin dan

Uz Mateu Leko na koncertu će nastupiti i violinistica Maya Levy koja u Zagreb stiže iz Pariza, a nedavno je proglašena BBC-jevom „glazbenom zvijezdom u usponu”!

Izložba Elementally AI vizualna je odiseja kroz periodni sustav

U organizaciji umjetničke udruge Zagreb Art Kolektiv (ZARK) u srijedu 8. svibnja 2024. u 19 sati u Tehničkom muzeju Nikola Tesla otvara se izložba „Elementally AI – Personifikacija periodnog sustava elemenata“

Ovog svibnja 70 filmova za 70 godina festivala

Pod nazivom „Mjesec našeg filma“ Hrvatski audiovizualni centar od 2. do 31. 5. 2024. u 70 kino dvorana u 52 hrvatska grada organizira projekcije (ukupno 450) domaćih filmova nagrađenih na hrvatskim filmskim festivalima.

5. Zagreb Clown Festival pruža publici potpuni i pravi užitak

5. Zagreb Clown Festival, u organizaciji Triko Cirkus Teatra, održava se od 9. do 12. svibnja i hrvatskoj publici pruža priliku uživanja u svjetskoj klaunskoj umjetnosti.

Otkrijte ritam proljeća na Welcome Spring Festivalu

Prvomajska fešta, Balaševićeve laganice, Marina Orsag, električni bicikli, reciklirana poezija i još mnogo zabave za cijeli tjedan.

Kad biljke odu spavati, gledamo filmove na staroj Branimirovoj tržnici

Nadolazećeg vikenda sivilo starog Branimirca zazelenit će biljke i program osmišljen njima u čast.

U Čakovec stiže svjetska zvijezda i dobitnik nagrade Grammy – Chris Botti

Kada je početkom godine stigla vijest da će maleni Čakovec ugostiti velikog američkog glazbenika Bélu Flecka, sve je govorilo o tome da je posrijedi tek pojedinačni slučaj.

Svečano otvoren jubilarni 20. ZagrebDox

Sljedećih tjedan dana publiku u Kaptol Boutiqe Cinema očekuju 102 dokumentarna naslova, od kojih se za službenu festivalsku nagradu Veliki pečat natječe 19 filmova