Kulturna događanja

Zdravko Čolić u Areni uz pratnju simfonijskog orkestra stiže u Zagreb

Nakon četiri godine, Zdravko Čolić vraća se u Arenu Zagreb 26. prosinca 2022; ovaj put s čak 50 glazbenika na pozornici.

Sezona predstava u Teatar &TD počinje uzbudljivim i nesvakidašnjim projektima

Zadovoljstvo nam je prenijeti vijest da Teatar &TD sezonu 2022./2023 otvara dvjema uzbudljivim i apsolutno nesvakidašnjim autorskim projektima, predstavama koje su i publika i kritika odlično prihvatile

Molièreov Don Juan prvi put u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu

Upravo u godini obilježavanja 400-te obljetnice Molierèova rođenja njegova tragična komedija Don Juan bit će po prvi put uprizorena u zagrebačkome HNK kao velika dramska ansambl predstava u režiji gosta iz Sjeverne Makedonije Dejana Projkovskoga.

Predstava Tvorničke postavke sjajna je komedija kazališta Moruzgva

Redateljski kazališni prvijenac Ksenije Marinković – ‘Tvorničke postavke’ govori o tome kako ljubavna afera može utjecati na brak.

Kazalište Luda kuća donosi pregršt smijeha u komediji Komik Motion Show

Ima li boljeg načina završiti prvi listopadski ponedjeljak nego smijehom? Za to će se pobrinuti kazalište Luda kuća, gdje u ponedjeljak 3. listopada 2022. u 20 sati premijerno igra predstava poznatog svjetskog klauna i zvijezde fizičkog teatra Davida Shinera, “Komik Motion Show”, i zadaća joj je izbiti vas iz cipela od smijeha.

Stiže nam najljepši glazbeni događaj We Love Sound

Jedan od najljepših hrvatskih glazbenih događaja We Love Sound ponovno u Zagreb. Izvrsna DJ postava, predvođena DJ zvijezdama kao što su Loco Dice, Archie Hamilton, Indira Paganotto i drugi, rasplesat će zagrebačku publiku u HALI u petak, 23. rujna.

NAJLJEPŠI GLAZBENI DOGAĐAJ WE LOVE SOUND S PRVIM DANIMA JESENI U ZAGREBAČKOJ HALI

Izvrsna produkcija i samo uređenje prostora garancija su kvalitete zvuka i svjetla, te posebnog doživljaja koji odlikuje ovaj događaj razlikuje od drugih. Na njemu se očekuju tisuće gostiju iz cijele regije i Europe.

koncert festival glazbe rujan 2022

TECHNO ZVIJEZDE LOCO DICE, INIDRA PAGANOTTI, ARCHIE HAMILTON I DRUGI RASPLESAT ĆE ZAGREB

Njemačka DJ zvijezda, tuniskog podrijetla, Loco Dice miljenik je hrvatske publike. Diljem svijeta poznat je po slaganju naizgled nespojivih elemenata, njegovi izuzetno ritmični techno glazbeni setovi malo koga ostavljaju ravnodušnim.

Njegov je rodni grad Dusseldorf ujedno i njegova baza u Njemačkoj. Loco Dice galzbeni put započeo je kao rapper te hip hoop DJ surađujući sa zvijezdama poput Snoop Dogga, Ushera, Kelis i mnogih drugih. Danas nastupa na svim vodećim svjetskim festivalima, a rezident je kluba Hi na Ibizi. Danas je njegov prvi izbor techno glazba.

INDIRA PAGANOTTO

Setovi Talijanke Indire Paganotto puni su zarazne plesne energije. Ona se oslanja na elemente iz svih žanrova uključujući psytrance, acid i techno, ne boji se miješati žanrove ili stilove. Taj energični i robusni eklekticizam, spojen s njenim osmijehom, postao je njezin glavni potpis.

Izdala je EP-ove pod nazivom ‘Number’, “Yellow Lambo” za Octopus Snimke, “Katsumi” i “Red Ninja ” na Second Stateu, nakon čega su uslijedili nastupi u klubovima i na festivalima diljem svijeta.

LOCO DICE

Archie Hamilton ovog je ljeta u Hrvatskoj nastupio nekoliko puta i uvijek se tražila ulaznica više za njegove nastupe. Doživio je izuzetan uspon na techno sceni postavši jedan od najcjenjenijih umjetnika u svom žanru. Archie je danas vrlo uspješan producent i utjecajni vlasnik izdavačke kuće koji nastupa na nekim od najvećih glazbenih brendova kao što su uključujući Circoloco te Music On, a redovan je rezident u klubu Amnesia na Ibizi.

Herya iza kojeg stoji rječki DJ Mario Herjavec predstavljat će hrvatske DJ snage na WLS festivalu. Kolekcionar je elektronske glazbe još od ranih 2000′-ih. 2017. godine osnovao je program pod nazivom Deep’n’Delicious i tako Hrvatskoj predstavio vlastitu viziju undergrounda. U samo nekoliko godina ovo je postao jedan od najposjećenijih događaja na području regije s gostima kao što su Andrey Pushkarev, Boris Werner, Nils Hess, Rework, Sepp, VID, LIZZ, Fernando Costantini i Kirill Matveevan.

Ulaznice se mogu kupiti putem službene web stranice Festivala OVDJE

Uz dopuštenje. Select PR

U Zagreb dolazi komičar zaslužan za 300 razvoda i 120 tisuća prekida

Netflixova zvijezda komičar Daniel Sloss dolazi u Zagreb gdje će gostovati u Vatroslavu Lisinskom i nasmijati do suza sve koji uspiju nabaviti ulaznicu.

Fragmenti života Vincenta van Gogha izložba je koju smo čekali

Otvorenje i predstavljanje izložbe „Fragmenti života Vincenta van Gogha“ autora Danijela Žeželja izložba je koju željno očekujemo, a moći ćete ju razgledati već ovog petka, 9. rujna 2022. u Francuskom institutu, u samom centur Zagreba u Preradovićevoj 5.

Kako dizajneri mogu pridonijeti pronalasku društvenih i ekološki održivih rješenja?

Vienna Design Week otvara svoja vrata sredinom rujna od 16. do 25. rujna 2022. austrijska prijestolnica ponovno postaje centar dizajna.

Penkala kroz svoju prvu izložbu ovog rujna u Zagrebu

Točno je stoljeće prošlo od smrti Slavoljuba Penkale, čovjeka koji je stvorio najuspješniju hrvatsku robnu marku Penkalu.