Da li bi ste probali pljesnivi sir koji se jede u potpunoj tajnosti, zapravo ilegalno, u Italiji?
Talijanska kuhinja jedna je od najpoznatijih u svijetu, a brojni gastronomadi uživaju u njezinim specijalitetima svakoga dana, naročito u slasnim sirevima poznatim diljem svijeta.
Salakis feta, za razliku od izvorne grčke fete, proizvodi se isključivo do kravljeg mlijeka.
Zaviriti u svijet vrhunskih talijanskih delicija, pogotovo kada su talijanski sirevi u pitanju, jedinstven je gastro doživljaj, a zazubice rastu na svakom koraku.
Sirevi s kiselkastom notom odlično idu uz vina izraženije kiselosti.
Džiugas sir vrhunska je delicija koja spada u superfood današnjice. Zamijenite grickanje čipsa ispred televizora s Džiugas sirom. Užitak će biti veći a Džiugas će vas opskrbiti nutrijentima koje će vaše tijelo obožavati.
U gastronomski osviještenoj Belgiji u pivskim se barovima nerijetko uz pivo servira sir posut solju, ponekad s celerom.
Najraniji arheološki dokazi o proizvodnji sira pronađeni su u Egiptu, u grobnici staroj više od 4000 godina.
Camembert se reže poput torte, a cheddar na blokove, uz ricottu ide med od lavande, a cheddar voli kesten.
Zlatnožuti sir, porijeklom iz Nizozemske.