Vodič za sireve

Zašto obožavamo talijanske sireve

Talijanska kuhinja jedna je od najpoznatijih u svijetu, a brojni gastronomadi uživaju u njezinim specijalitetima svakoga dana, naročito u slasnim sirevima poznatim diljem svijeta.

Džiugas sir savršenstvo nutritivnih vrijednosti

Džiugas sir vrhunska je delicija koja spada u superfood današnjice. Zamijenite grickanje čipsa ispred televizora s Džiugas sirom. Užitak će biti veći a Džiugas će vas opskrbiti nutrijentima koje će vaše tijelo obožavati.

Mala škola za sir i pivo

U gastronomski osviještenoj Belgiji u pivskim se barovima nerijetko uz pivo servira sir posut solju, ponekad s celerom.

Povijesna sirna priča

Najraniji arheološki dokazi o proizvodnji sira pronađeni su u Egiptu, u grobnici staroj više od 4000 godina.

Vodič za sirnu platu koja se ne zaboravlja

Camembert se reže poput torte, a cheddar na blokove, uz ricottu ide med od lavande, a cheddar voli kesten.

Sir Edamer

Zlatnožuti sir, porijeklom iz Nizozemske.

Camembert

Meki masni sir s tankom koricom prekrivenom bijelom plemenitom plijesni.

Salakis feta savršen sir za salate

Salakis feta, za razliku od izvorne grčke fete, proizvodi se isključivo do kravljeg mlijeka.

Zašto je posni sir omiljen među ženama

Svježi kravlji sir proizveden od obranog mlijeka najbolje je kvalitete s niskim udjelom masti i punog okusa svježeg sira.

Parmigiano Reggiano

Quando ce, si nota. “Kad ga ima, odmah se vidi” i Non si fabbrica, si fa! “Ne proizvodi se, pravi se” kažu Talijani