Chef de cuisine

Kremasti crni rižoto

Šefice kuhinje Esplanade Ane Grgić, za Veliki petak uoči Uskrsa, donosi nam recept

Kremasti rižoto

Ana Grgić sprema za nas recept za kramasti rižoto, disk od morskih šparoga, dimljeni jadranski škampi i cvijet jabuke za 4 osobe.

Žablji krakovi u bijelom vinu i špageti od bosiljka

Delicija kojim se najviše u međunarodnom kontekstu ponosi Francuska svakako su specijaliteti od žabljih krakova.

Janjeći kotleti, umak od gorušice, mini povrće

Ana Grgić donosi odličan recept s kojim ćete oplemeniti svoj jelovnik.

Recept za file od lososa u umaku od šafrana s aromatičnom palentom

Novi recept iznenađenja  donosi vam Višnja.                        

Pečena purica neizostavan dio blagdanskog stola

Svi smo uvijek željni novih ideja i novih recepata, kojima ćemo oduševiti cijelu svoju obitelj.
Upravo nam je stoga, za sve koji žele pripremati najsočniju puricu, ekskluzivan recept otkrila vila Esplanadine kuhinje chef Ana Grgić.

Recept za pečenu puricu

Sastojci
1 purica (oko 3.5 kg)
sol
2 dl vode
20 dag mrkve
10 dag celera
10 dag luka
1 dl ulja
alu-folija

Priprema
Puricu utrljati solju, lim za pečenje (treba dublji lim jer purica pusti dosta soka) premazati uljem i u njega staviti puricu. Puricu preliti s još malo ulja, dodati očišćeno i narezano povrće, dodati vode u lim i prekriti papirom za pečenje.

Pećnicu ugrijati na 200 stupnjeva C. Staviti puricu i peći oko 30 minuta, zatim smanjiti temperaturu na 180 C i peći još 2,5 sata. Nakon toga skinuti papir i peći još malo dok ne dobije lijepu boju.
Izvadite puricu na veliku dasku i škarama za meso narežite na komade.

Tekst: Ana Grgić
Fotografije: Uz dopuštenje Esplanade Zagreb Hotel

Čokoladni mousse sa šumskim voćem flambiranim s rumom

Za sve slatkoljupce donosimo odličan recept svjetskih razmjera.

Rižoto s bijelim tartufom parmezanom i maslinovim uljem

Jednostavan ali bombastičan recept od bijelih tartufa donosi Vam svjetski kuhar, Giuseppe Daddio.

Stubička pisanica tradicionalni recept koji obožavamo

Donosimo vam autentičan recept za domaću stubičku pisanicu, tradicionalno jelo koje vole sve generacije.

Salata od kuhane piletine

Ana Grgić pita: Da li znate da kuhana piletina sadrži više Q10 nego pečena?