Chef de cuisine

Ossobuco na milanski – teleća koljenica iz talijanske kuhinje

Ossobuco je reprezentativno talijansko jelo od ukusne teletine koje najvjerojatnije datira još iz srednjeg vijeka, a karakterizira ga teleće meso, odnosno teleća koljenica, koje dugim kuhanjem postaje izuzetno mekano.

Kraljevska grdobina sa crnom purom ili palentom

Morski specijaliteti nezaobilazni su dio uskrsnih blagdana i uskršnjeg stola na Veliki petak zato će vam ovaj recept s grdobinom, toliko cijenjenom ribom, biti prava poslastica vaše blagdanske trpeze.

Tradicionalni bakalar s krumpirom iz korčulanske kuhinje

Korčulanski bakalar s krumpirom savršena je blagdanska delicija, a ovaj tradicionalni recept za omiljeni bakalar donosi nam chefica Višnja Čihoratić.

Uskrsna torta Proljeće u meni budi u svima želju za slatkim

Iz slatke kuhinje šefice Višnje Čihoratić stiže nam čaroban recept za tortu koja je idealna za uskrsne blagdane, ali i za nadolazeće tople proljetne dane. Ova torta bajkovitog izgleda ukusna je i lagana, a biti će pravo osvježenje na vašem uskršnjem stolu.

Lignje spravljene kao ukusna krem juha

Isprobajte recept za ukusnu krem juhu od liganja kulinarskog akademika Branka Ognjenovića i razveselite svoje ukućane.

Janjeći kotleti, umak od gorušice i mini povrće u receptu Grgić Ane

Ana Grgić, proslavljena Esplanadina chefica, donosi odličan slastan recept s janjetinom kojim ćete oplemeniti svoj jelovnik.

Ana Grgić donosi recept za kremasti rižoto od šparoga i škampi

Ana Grgić spremila je za nas izuzetno fini recept za kramasti rižoto, disk od morskih šparoga, dimljenih jadranskih škampi i cvijeta jabuke za 4 osobe.

Cheesecake, kikiriki maslac i karamela u jednom zalogaju

Donosimo vam slatki specijalitet za tortu od sira koji će vas oduševiti, pogotovo sve one koji vole cheesecake, kikiriki maslac i karamelu.

Fritule ili pršurate stari recept dalmatinske kuhinje

Vrijeme je fašnika i karnevala kada uz kuhano vino ili vruću rakijicu savršeno pašu fritule, uštipci ili kako korčulani kažu pršurate.

Minestrone ukusna slastica od kestena

Šefica kuhinje Esplanade, Ana Grgić, nam odaje neodoljivi tajni recept od kestena.