Chef de cuisine

Juha od kamenica i pjenušca prava je blagdanska delicija gotova za 10 minuta

Ana Peršurić Palčić, koja zajedno sa sestrom Katarinom, vodi sjajnu istarsku vinariju Misal, specijaliziranu za proizvodnju pjenuša odaje nam tajnu za pripremu posebno ukusne i mirisne juhe od kamenica i pjenušca.

Stubička pisanica tradicionalni recept koji obožavamo

Donosimo vam autentičan recept za domaću stubičku pisanicu ili kako je još volimo zvati svinjeći lungić, tradicionalno jelo koje vole sve generacije.

Raža je riba koja se ljubi s točem i hrskavom palentom

David Skoko podijelio je s nama recept za ražu u toču s hrskavom palentom i kremom od kukuruza šećerca koji će postati vaš omiljeni recept za ribu.

Confit od morske ribe palmide s tikvicama ala David Skoko

Confit ili pripremanje hrane u masti stara je tehnika pripremanja jela, a ovaj recept za ukusnu morsku ribu palamidu s tikvicama donosi samo za vas chef David Skoko.

Ragout od puževa i vrganja

Ana Grgić Tomić, chefice kuhinje hotela Esplanade, donosi izvrstan recept s vrganjima i puževima s kojim ćete iznenaditi svoja nepca.

Tjestenina s vongolama prava je poslalstica ljeta

Tjestenina s vongolama ili kako ih još zovu kućicama i limetom za odličan ručak u vašem domu preporučuje chef Zoran Ožegović.

Čokoladni mousse sa šumskim voćem flambiranim s rumom

Za sve slatkoljupce, posebice one koji obožavaju mousse, donosimo odličan recept svjetskih razmjera kada su najfiniji okusi u pitanju.

Cannelloni punjeni s kremom od kestena prema receptu Ane Grgić Tomić

Pravo je vrijeme za obožavane kestene. Ana Grgić Tomić, chef kuhinje hotela Esplanade, ovaj tjedan nam otkriva izvrstan recept za cannellone s punjenjem od ukusnih plodova kestena.

Blagdanska purica kako je radi chef Ana Grgić Tomić

Pečena, mirisna purica neizostavan je dio blagdanskog stola, a kako je priprema chef Ana Grgić Tomić donsoimo vam u ovom sjajnom tradicionalnom receptu.

Tradicionalni bakalar s krumpirom iz korčulanske kuhinje

Korčulanski bakalar s krumpirom savršena je blagdanska delicija, a ovaj tradicionalni recept za omiljeni bakalar donosi nam chefica Višnja Čihoratić.