Vodič za sireve

Parmigiano Reggiano

Quando ce, si nota. “Kad ga ima, odmah se vidi” i Non si fabbrica, si fa! “Ne proizvodi se, pravi se” kažu Talijani

Sir Madrigal

Madrigal dolazi iz Francuske, točnije iz doline rijeke Loire, tradicionalno poznate po sirarstvu.

Kozje mlijeko i svježi kozji sir zdrava su poslastica na vašem stolu

Prepoznatljive, izrazito bijele boje, nema koricu, pomalo oštrog okusa, krhke kremaste teksture i blago slankast.

Čuvanje sireva

Da se sir ne bi osušio ili preuzeo miris drugih namirnica nakon što se izvadi iz originalnog pakiranja, zamotajte u “masni”papir”

Umjeće posluživanja sira – kako i koji s čim

Mnogima omiljen, tvrdi ili meki sir uobičajen je dio svake svečane večere, bilo kao predjelo, bilo kao desert.

Talijani obožavaju Casu marzu sir

Da li bi ste probali pljesnivi sir koji se jede u potpunoj tajnosti, zapravo ilegalno, u Italiji?