Vodič za sireve

Džiugas sir savršenstvo nutritivnih vrijednosti

Džiugas sir vrhunska je delicija koja spada u superfood današnjice. Zamijenite grickanje čipsa ispred televizora s Džiugas sirom. Užitak će biti veći a Džiugas će vas opskrbiti nutrijentima koje će vaše tijelo obožavati.

Mala škola za sir i pivo

U gastronomski osviještenoj Belgiji u pivskim se barovima nerijetko uz pivo servira sir posut solju, ponekad s celerom.

Sirevi imaju svoju povijesnu sirnu priču

Najraniji arheološki dokazi o proizvodnji sira pronađeni su u Egiptu, u grobnici staroj više od 4000 godina.

Vodič za sirnu platu koja se ne zaboravlja

Camembert se reže poput torte, a cheddar na blokove, uz ricottu ide med od lavande, a cheddar voli kesten.

Camembert sir s plemenitom plijesni koji izaziva zazubice

Meki masni sir s tankom koricom prekrivenom bijelom plemenitom plijesni.

Kako je Parmezan ili Parmigiano Reggiano postao najpopularniji sir na svijetu

Quando ce, si nota. “Kad ga ima, odmah se vidi” i Non si fabbrica, si fa! “Ne proizvodi se, pravi se” kažu Talijani za svoj najpopularniji sir – ekstra tvrdi polumasni kravlji sir.

Sir Madrigal

Madrigal dolazi iz Francuske, točnije iz doline rijeke Loire, tradicionalno poznate po sirarstvu.

Kozje mlijeko i svježi kozji sir zdrava su poslastica na vašem stolu

Kozji sir prepoznatljive je izrazito bijele boje, nema koricu, pomalo oštrog okusa, krhke kremaste teksture i blago slankast.

Čuvanje sireva

Da se sir ne bi osušio ili preuzeo miris drugih namirnica nakon što se izvadi iz originalnog pakiranja, zamotajte u “masni”papir”

Umjeće posluživanja sira – kako i koji s čim

Mnogima omiljen, tvrdi ili meki sir uobičajen je dio svake svečane večere, bilo kao predjelo, bilo kao desert.