Vodič za sireve

Zašto je posni sir omiljen među ženama

Svježi kravlji sir proizveden od obranog mlijeka najbolje je kvalitete s niskim udjelom masti i punog okusa svježeg sira.

Kako je Parmezan ili Parmigiano Reggiano postao najpopularniji sir na svijetu

Quando ce, si nota. “Kad ga ima, odmah se vidi” i Non si fabbrica, si fa! “Ne proizvodi se, pravi se” kažu Talijani za svoj najpopularniji sir – ekstra tvrdi polumasni kravlji sir.

Sir Madrigal

Madrigal dolazi iz Francuske, točnije iz doline rijeke Loire, tradicionalno poznate po sirarstvu.

Kozje mlijeko i svježi kozji sir zdrava su poslastica na vašem stolu

Prepoznatljive, izrazito bijele boje, nema koricu, pomalo oštrog okusa, krhke kremaste teksture i blago slankast.

Čuvanje sireva

Da se sir ne bi osušio ili preuzeo miris drugih namirnica nakon što se izvadi iz originalnog pakiranja, zamotajte u “masni”papir”

ish hrUmjeće posluživanja sira – kako i koji s čim

Mnogima omiljen, tvrdi ili meki sir uobičajen je dio svake svečane večere, bilo kao predjelo, bilo kao desert.

Talijani obožavaju Casu marzu sir

Da li bi ste probali pljesnivi sir koji se jede u potpunoj tajnosti, zapravo ilegalno, u Italiji?