Recepti svijeta

Meksička juha pozole postati će vaš omiljeni specijalitet

Pozole je tradicionalno meksičko jelo, fina juha, koje se Meksiku jede još od 13. stoljeća. Pozole se može jesti kao cjelovit obrok, a poznat je i učinkovit i kao lijek protiv mamurluka koji se koristio još iz pretkolumbijskog doba.

Najfiniji novogodišnji zalogajčići koji će oduševiti cijelo društvo

Na silvestrovskoj večeri poslužite kreativna jela koja će potaknuti maštu i razgovor među prijateljima…

Pavlova

Jednostavan kolač od jagoda smišljen u čast ruske plesačice u prvoj polovici prošloga stoljeća u Australiji.

Napravite sami japanski suši

Ukusni zalogajčići iz zemlje izlazećeg sunca, koje uz malo truda i pažnje možete pripraviti i u vlastitom domu.

Grčka salata

Jedna od najpopularnijih salata današnjice – omiljen je prilog grčkim jelima, ili samostalni lagani obrok.

Koshari vegetarijanski egipatski složenac iz tave

Koshari je nacionalno jelo Egipta, a ujedno zdrav i ukusan vegetarijanski obrok za svaku priliku.
Ovaj složenac iz tave brzo se i jednostavno priprema, a ako su vam dosadila uobičajena jela u vašoj kuhinji ovaj će recept biti pravo osvježenje.

Afganistansko nadjeveno janje na ražnju

Afganistanska hrana nije jaka ili ljuta, ali se začini ipak obilno koriste