Pozole je tradicionalno meksičko jelo, fina juha, koje se Meksiku jede još od 13. stoljeća. Pozole se može jesti kao cjelovit obrok, a poznat je i učinkovit i kao lijek protiv mamurluka koji se koristio još iz pretkolumbijskog doba.
Na silvestrovskoj večeri poslužite kreativna jela koja će potaknuti maštu i razgovor među prijateljima…
Jednostavan kolač od jagoda smišljen u čast ruske plesačice u prvoj polovici prošloga stoljeća u Australiji.
Ukusni zalogajčići iz zemlje izlazećeg sunca, koje uz malo truda i pažnje možete pripraviti i u vlastitom domu.
Jedna od najpopularnijih salata današnjice – omiljen je prilog grčkim jelima, ili samostalni lagani obrok.
Koshari je nacionalno jelo Egipta, a ujedno zdrav i ukusan vegetarijanski obrok za svaku priliku.
Ovaj složenac iz tave brzo se i jednostavno priprema, a ako su vam dosadila uobičajena jela u vašoj kuhinji ovaj će recept biti pravo osvježenje.
Afganistanska hrana nije jaka ili ljuta, ali se začini ipak obilno koriste