Recepti svijeta

Francuska riblja juha Bouillabaisse s plodovima mora

Ukusna francuska juha od ribe i morskih plodova koja jamči vrhunski gurmanski užitak.

Poljski specijaliteti

Pripremite se za slatko-slana jela s ponekim gastronomskim iznenađenjem!

Irska kava

Jednostavni i ukusan koktel od kave koji učinkovito unosi toplinu u kosti već sedam desetljeća.

Talijanska pizza: recept za originalnu pizzu iz Napulja

Naučite samostalno spremati originalnu i najpopularniju u svijetu talijansku pizzu iz Napulja.

Bloody Mary savršen koktel ljeta

Kruže priče da ovaj koktel na bazi soka od rajčice liječi neugodne posljedice mamurluka.

Margerita

Popularni koktel na bazi tekile, kojom Meksikanci nazdravljaju sve važnije blagdane i praznike.

Govedina Wellington

Isprobajte ovu mesnu poslasticu u lisnatom tijestu.

Afrička verzija baklave

Tradicionalan bliskoistočni desert koji se na sjeveru Crnog kontinenta spravlja s punjenjem od pistacija.

Mesna štruca na afrički način – Južnoafrički bobotie

Afrička verzija mesne štruce idealna je poslastica od mljevene govedine i sastojaka koje možemo nabaviti i kod nas, a donijeti će dašak osvježenja slasnih okusa za sve koji obožavaju mesne štruce.

Meksička juha pozole postati će vaš omiljeni specijalitet

Pozole je tradicionalno meksičko jelo, fina juha, koje se Meksiku jede još od 13. stoljeća. Pozole se može jesti kao cjelovit obrok, a poznat je i učinkovit i kao lijek protiv mamurluka koji se koristio još iz pretkolumbijskog doba.