Poznata i kao „lepinja sa sve“ koja je, ako je vjerovati pričama mještana grada Užica u zapadnoj Srbiji bila neizostavan obrok ondašnjih majstora
Najduže ime na svijetu za kolač koji se isplati napraviti. Toliku rapsodiju na nepcima koju ova slastica ostavlja vrijedna je njene izrade prema receptu koji vam donosimo.
Slasna poslastica zvana tart ovaj put s omiljenim mirisima buče, cimeta i jasmina. Pa tko bi odolio ovom slatkom zalogaju, osvježavajućem tartu.
Jesen ima svoje čari. Dolaskom hladnijih dana u prirodi ćemo pronaći vrganje i buće koji mogu postati prave gastro delicije.
Donosimo vam zanimljiv recept od lososa u umaku od borovnica koji je drugačiji, lagan je za pripremu, zahtjeva malo vremena oko spravljanja, a na kraju vaše će nepce uživati u ukusnom jelu.
Uz ovaj tradicionalan recept vaša pita od jabuka zasigurno će ispasti savršena. Nema pite do domaće pite od jabuka.
Na sam spomen štrukli mnogima počnu rasti zazubice, posebice ako su one domaće. Štrukle se mogu priptremiti na mnogo načina a mi vam donosimo čak tri originalna recepta za ovu sjajnu tradicionalnu deliciju.
Savršeno je vrijeme za tople palačinke, ali ne bilo kakve već prema receptu naših dragih baka <3
Plod šipka ili kako još zovemo nara, bogat je kalijem i kalcijem, smanjuje razinu kolesterola i dobar je antioksidans.
Vrijeme je za buču stoga ćemo se s njom i zasladiti. Donosimo izvrstan recept za slatko od buče koje se priprema za duže stajanje, kao zimnica.