Kultura

5. Zagreb Clown Festival pruža publici potpuni i pravi užitak

5. Zagreb Clown Festival, u organizaciji Triko Cirkus Teatra, održava se od 9. do 12. svibnja i hrvatskoj publici pruža priliku uživanja u svjetskoj klaunskoj umjetnosti.

Otkrijte ritam proljeća na Welcome Spring Festivalu

Prvomajska fešta, Balaševićeve laganice, Marina Orsag, električni bicikli, reciklirana poezija i još mnogo zabave za cijeli tjedan.

Stvarnost je ipak nenadmašna

Silno volim „čistunce“ koji izjavljuju da ne mare za politiku potpuno nesvjesni da bi za nju itekako morali mariti

Unutarnji pejzaži – izložba i radionice za male i velike

U četvrtak 2. svibnja 2024. u 19 sati otvaramo samostalnu izložbu “Unutarnji pejzaži” akademske umjetnice Lucije Marin u Galeriji ZILIK u Karlovcu.

Lakše je podnositi stvarnost sa smijehom

Izložbe u galeriji „Događanja“ (Centar kulture na Peščenici- KNAP) su u pravilu vrlo zanimljive ali stići do tog zagrebačkog kvarta tramvajem predstavlja pravu „misiju“.

Svima nam ponekad naraste nos

Slušajući kako intendanti pet hrvatskih nacionalnih kazališta najavljuju buduću suradnju, sumnjičavo sam „frknula“ nosom jer sam takvim namjerama već svjedočila, ali bez konkretnih rezultata.

Filmski pogled na suvremeno društvo „Trilogija Qatsi“

Tri filma o odnosu čovjeka naspram prirode, tehnologije i suvremenih trendova pogledajte od 26. do 28. travnja u MM Centru.

Kad biljke odu spavati, gledamo filmove na staroj Branimirovoj tržnici

Nadolazećeg vikenda sivilo starog Branimirca zazelenit će biljke i program osmišljen njima u čast.

Film Marka Šantića Zbudi me stiže u kina

Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima

U Čakovec stiže svjetska zvijezda i dobitnik nagrade Grammy – Chris Botti

Kada je početkom godine stigla vijest da će maleni Čakovec ugostiti velikog američkog glazbenika Bélu Flecka, sve je govorilo o tome da je posrijedi tek pojedinačni slučaj.