Sommelierka Jelena

Čaše za vino i koje vino koju čašu voli

Vino i njegova čaša upotpunjuju doživljaj vina.

Kako odabrati vino uz vaša blagdanska jela

Blagdani su jedni od najdražih dana u godini i sa sobom nose puno čarobnih trenutaka od kojih je vino jedno od važnijih.

Tip&Tricks za najbrže hlađenje vina i savjeti za uživanje u vinu kroz ljeto

Sommelierka Jelena Šimić Valentić donosi nam sjajne savjete za ispijanje vina u ljetnim danima. Kako rashladiti vino u svega nekoliko minuta, kako ga servirati i još mnoštvo dobrih tips&tricks ideja oko uživanja u omiljenim vinima tijekom sunčanih vrućih dana.

Sommelierka Jelena Šimić Valentić – Usudila sam se ohrabriti i živjeti svoj san

Sommelierka Jelena Šimić Valentić, jedna je od najcjenjenijih i najpoznatijih sommelierki na našim prostorima čiji autoritet u vinskom svijetu stalno raste.

Bilješke o vinu, vodič za svakog vinoljupca

Volite i kušati i piti razna vina, ali se ponekad zateknete u situaciji da ste zaboravili kako se zove neko vino koje vas je osvojilo. “Bilješke o vinu” pravo je rješenje za vas i sve ostale ljubitelje vina koje je osmislila sommelierka i kolumnistica Wish portala Jelena Šimić Valentić.

Upoznajte Chablis simbol francuskog bijelog vina

Upoznajte sve suptilnosti sorte Chardonnay uzgojene u najpoznatijim vinogorjima Burgundije, posebno pozicioniranim vinogradima koji zapravo čine Chablis bijelim vinom kakvim ono jest.

Izaberite pravo vino za vruće dane i one malo manje vruće

Sunce! Vrućine! Prijatelji! More! Izlazak u prirodu! Roštiljanje! Sve su to asocijacije na vruće ljetne dane koji su pred nama.

Upoznajte kalifornijska vina uz sommelierku Jelenu

Koje ćete vino odabrati za male sitne užitke ili svoje društvo predlaže Sommelierka Jelena Šimić Valentić koja nas ovoga puta vodi u Kaliforniju i prekrasne kalifornijske vinograde te najpoznatije vinarske kuće.

Vinski biseri Hrvatske

Naša zemlja Hrvatska je predivna zemlja puna Bogom danih plodova, bilo da ih ubiremo kroz plodove i prinosimo ih k sebi

Ledene berbe – da li znate što je to predikatno vino?

U ovo hladno vrijeme bio bi grijeh da vam ne kažem rečenicu ili dvije o predikatnim vinima.