Danas sam odlučila podijeliti s vama moj omiljeni recept, rižu na mlijeku ili kako ga neki zovu sutlijaš, ali ovaj puta s dodatkom omiljene kave.
Lignje i morski plodovi čarobna su kombinacija za ručak ili večeru mnogima od nas. Za sve one koji se žele okušati u spravljanju morskih plodova u kombinaciji s punjenim lignjama restoran Kaiser ponudio je izvrstan recept.
Tradicionalni talijanski recept u Vašoj kuhinji.
Volimo isprobavati nove recepte uz uvjet da moraju biti zdravi te da priprema jela, poput ovog quisha, ne treba trajati više od 45 minuta.
Käsespätzle ili špecle sa sirom zimsko je jelo koje ponajviše vole jesti skijaši nakon napornijeg spuštanja niz austrijske staze u nekoj od Hütte odnosno restorana na stazama. No ova krepka i malo “jača” hrana omiljena je svakome tko voli sir i fino tijesto u hladnim danima.
Donosimo vam recept za medenu pitu iz Slovenije gdje smo dobili sve sastojke za pripremu ove ukusne starinske delicije.
Upravo je tuna, riba iznimnih nutritivnih vrijednosti, koja je vrlo rasprostranjena u Jadranskom moru, izvrsna za održavanje dobre krvne slike, ali i za prevenciju bolesti srca i krvnih žila i moždanih udara, budući da je bogata omega 3 masnim kiselinama koje reduciraju loš kolesterol.
Zadivit će vas kako je originalni talijanski liker od limuna lagano za napraviti. Samo četiri sastojaka i malo vremena dovoljno je za pripremu likera koji pruža puno više od uloženg. A što ima boljeg od domaćeg napitka koji ste napravili sami.
Krafne ili pokladnice ponajviše se peku i jedu u vrijeme fašnika i karnevala, kada nam veljača zakuca na vrata.
Ova tradicionalna gusta juha od graška, sušenog graška, povrća i sušene svinjetine priprema od jeseni do zime, a posebno mjesto u Nizozemskoj zauzima na novogodišnjem blagdanskom stolu kada se poslužuje kao specijalitet.