Blagdani Božića i Nove godine posebni su i zbog mirisa koja nas više nego ikada znaju vratiti u djetinjstvo.
Bilo da pripremate jutarnje iznenađenje, ukusnu večeru s prijateljima, ručak ili slastan zalogaj, poznati tradicionalni talijanski slatki kruh panettone (doslovno “veliki kruh”) najbolji je odabir.
Nekada jelo za siromahe, a danas kao dio menija fine-dining restorana, palenta ili žganci je prošla dugi put kroz kulinarsku povijest.
Krem juha od gljiva zaista spada među klasike kada su juhe u pitanju, a slavni kuhar James Oliver uz ovaj svoj recept izjavio je: “Obožavam intenzivan zemljani okus ove glatke, kremaste juhe od gljiva – pravi klasik.”
Kruton su zapravo fino narezane kockice kruha, samo malo drugačije pripremljene, koje se mogu staviti kao dodatak svakoj juhi ili salati te tako mogu jela učiniti ukusnijima i bogatijima.
U Engleskoj se “veliki” doručak jede još od 17. stoljeća, a kako je ovaj prvi obrok u danu postao izuzetno bitan većini nas, donosimo vam recept koji je osmislio sjajan kuhar Danijel Benić iz poznatog zagrebačkog Aperitivo bara.
Donosimo ideje za slasne doručke: Kako pripremiti domaću granolu?
Donosimo vam recept “Mamina baklava”, jelo orijentalnog podrijetla, kojeg jednostavno svi obožavaju.
Sigurna sam da postoji bezbroj načina na koji se radi salata od tune ali želim podijeliti neke svoje najdraže recepte.
Vrijeme je kada od rajčica možete napraviti savršenu zimnicu kao što je šalša, sušena rajčica ili okrepljujući sok, a sve ove delicije možete koristiti tijekom jeseni i zime.