Kuhinje Europe

Hutspot

Hutspot je nizozemsko narodno jelo iznimno hranjivo, krepko i iskonsko kao jelo u loncu.

Riža Trauttmansdorf

Trauttmansdorff je staro austrijsko plemićko koljeno sa sjedištem u Bečkoj šumi.

Savarin savršeno slastičarsko djelo

Jean Anthelme Brillar-Savarin po kojem je nazvana ova mješavina kolača i slatkiša, bio je ugledan gastronom.

Ruska šarlota

Spoj piškota i lagane kreme stvoren je u Sankt Peterburgu pa je zbog toga u povijest kuharskog umijeća ušla pod naslovom “ruska šarlota”.

Apfelstrudel – recept za originalan Wiener Apfelstrudel

Apfelstrudel ili kako je mi zovemo savijača od jabuka pravo je remek djelo austrijske kuhinje i kolača.

Palačinke Crepes Suzette: neodoljiva franscuska poslastica

Crepes Suzette je francuski iznimno poznati desert još iz davne 1896. godine kada ga je Oscar Tschirky objavio pod nazivom “Palačinke Casino stil”

Parkin

Parkin ili Perkin je tradicionalni kolač koji dolazi iz sjeverne Engleske.

Sacher torta

Znamenita Sacherova torta prvi puta je predstavljena 1832. godine.

Farfale s porilukom

Tradicionalna talijanska tjestenina farfale, mašnice, u jednostavnom i brzom receptu.

Jednostavan quiche

Naša blogerica Katarina Štimac donosi nam odličan recept za quiche ili savršenu francusku pitu.