Kuhinje Europe

Kako odabrati pravi sladoled

Rijetko tko od nas ne voli sladoled, a raspon generacija koji voli uživati ližući sladoled kreće se od djece pa sve do generacija treće dobi.

Parmigiana od patlidžana za prste polizati

Svježi patlidžani prava su poslastica na tanjuru, a ako im dodamo pelate od oguljenih rajčica u vlastitom soku te mozzarellu i parmezan ovaj sočan recept poželjet ćete raditi i više puta u razdoblju od lipnja pa sve do studenog kada se patlidžan može nabaviti.

Brza i laka jela sa samo 5 sastojaka

Donosimo super dva recepta za brzo i lako kuhanje finog obroka sa samo 5 namirnica. Televizijska serija „Jamiejeva brza i laka jela“ ponovno će oduševiti gledatelje diljem svijeta.

Kup od jagoda i kreme od jogurta

Jagode su savršeno sezonsko voće pune vitamina C koji je najjači borac u održavanju imuniteta organizma.

Što je grijeh raditi po pravilima talijanske kuhinje

Jedna od najznačajnijih i najomiljenijih kuhinja svijeta nosi naziv talijanska kuhinja, a obuhvaća tipična jela i namirnice specifične za područje Italije i tradiciju te predivne zemlje.

Restani krompir jednostavno a tako fino

Mnogo je načina pripreme krompira, namirnice “za siromašne” koja je othranila generacije i generacije… Iako je jako zasitan, ustvari krompir je dijetalna namirnica jer sadrži jako malo kalorija (1 srednji krumpir ima samo 100 kalorija) i skoro uopće ne sadrži masti (99,9%).

Recept za kolač princa Williama i ostali slatki recepti

Demotiviraju vas savršeno dekorirani kolači blogera na Instagramu?

Tjestenina s umakom od tune i povrća

Želite napraviti odličan ručak a niste sigurni što bi ste kuhali? Donosimo pravi recept za zdravi i brzi ručak: tjestenina s umakom od mrkve, rajčicom, špinatom i tunjevinom.

Talijanski umak Mostardu di Frutti slatko ljuto zadovoljstvo

Mostardu di Frutti – napravite u svom domu tradicionalni talijanski umak.

Riža na mlijeku s kavom recept koji draška nepca

Danas sam odlučila podijeliti s vama moj omiljeni recept, rižu na mlijeku ili kako ga neki zovu sutlijaš, ali ovaj puta s dodatkom omiljene kave.