Recepti svijeta

Tradicionalna janjetina za uskršnji ručak prava je poslastica

Najveći kršćanski blagdan Uskrs dolazi u proljetno obojane dane i simbolizira obnovu i novo rođenje koje se slavi uz bogatu uskršnju trpezu, ponajviše ukusno pripremljenu janjetinu.

Grupit od teletine tradicionalno je milansko jelo koje oduševljava

Napravite prema jednostavnom receptu grupit, tipično jelo od teletine bogatog talijanskog okusa, jelo koje nam dolazi iz milanske kuhinje.

Puslice sitni kolači sjajnog okusa idealni uz roze vino ili pjenušac

Puslice su sitni kolačići koji oduševljavaju svojim okusom svačije nepce, a savršeno su jednostavne za pripremu.

Uskršnja talijanska pita specijalitet je blagdanskog stola

Tradicionalna talijanska pita rado je viđena delicija na blagdanskom uskrsnom stolu, a kako su Talijani poznati gurmani donosimo vam recept koji će vas oduševiti.

Fritata sa šparogama i palentom za prste polizati

Fritata ili kako je negdje nazivaju fritaja sljubljuje jaja i šparoge, a uz toplu palentu pruža savršen užitak za nepca.

Creme brulee neodoljiva francuska poslastica

Creme brulee je desert koji ćete pronaći u francuskoj kuhinji kao neizostavnu poslasticu, a svi koji su jednom probali takozvanu “pečenu kremu” s hrskavom karameliziranom koricom željet će je kušati iznova i iznova.

Sjajan prilog uz ribu tradicionalni je grčki namaz Skordalia

Riba je uvijek izvrsna i zdrava namirnica na našem stolu, a ako ste razmišljali koji bi prilog stavili uz nju preporučujemo vam izvrstan namaz od krumpira i češnjaka – tradicionalna grčka Skordalia.

Zdravi doručak s ribom i jajima tradicionalni Kedgeree

Da li znate što je to Kedgeree? Iznimno zdrav i ukusan engleski doručak, koje svoje porijeklo ima u Indiji, ali u kolonijalno doba Velike Britanije ovaj se doručak prenio i udomaćio i u Engleskoj.

Hladna juha od lubenice i grissinina

Donosimo vam dva recepta, jedan za hladnu juhu od lubenice, a drugi za ukusne grissine, koji se odlično kombiniraju jedan s drugim.

Jadranske lignje prema originalnom dubrovačkom receptu

Otkrivamo vam tradicionalan recept kako Dubrovčani pripremaju jadranske lignje. Vjerujte za prste polizati :)