Recepti svijeta

Donosimo vam recept za jednu od najslavnijih talijanskih bistrih juha, koja je popularna u okolici Milana.

Rižoto sa šparogama jednostavno se priprema, neodoljivo je svježeg okusa, a mali savjet učinit će ovaj rižoto idealnim za lagani objed u čijem ćete mirisu i okusu neizmjerno uživati.

Kroasani su postali omiljen jutarnji obrok diljem svijeta, kojeg nam nudi francuska kuhinja, a ovaj recept nam dolazi s dodatkom tune i šparogama.

Uvijek svi rado čekamo ovaj period godine kada nam na trpezu stižu šparoge. Fine, ukusne, zavodljive okusom.

Izuzetno ukusno predjelo ili glavno jelo, ovaj rižoto sa škampima i školjkama jednostavan je za pripremu, a savršeno je jelo za sve ljubitelje morskih okusa.

Najveći kršćanski blagdan Uskrs dolazi u proljetno obojane dane i simbolizira obnovu i novo rođenje koje se slavi uz bogatu uskršnju trpezu, ponajviše ukusno pripremljenu janjetinu.

Napravite prema jednostavnom receptu grupit, tipično jelo od teletine bogatog talijanskog okusa, jelo koje nam dolazi iz milanske kuhinje.

Puslice su sitni kolačići koji oduševljavaju svojim okusom svačije nepce, a savršeno su jednostavne za pripremu.

Tradicionalna talijanska pita rado je viđena delicija na blagdanskom uskrsnom stolu, a kako su Talijani poznati gurmani donosimo vam recept koji će vas oduševiti.

Fritata ili kako je negdje nazivaju fritaja sljubljuje jaja i šparoge, a uz toplu palentu pruža savršen užitak za nepca.

Creme brulee je desert koji ćete pronaći u francuskoj kuhinji kao neizostavnu poslasticu, a svi koji su jednom probali takozvanu “pečenu kremu” s hrskavom karameliziranom koricom željet će je kušati iznova i iznova.

Riba je uvijek izvrsna i zdrava namirnica na našem stolu, a ako ste razmišljali koji bi prilog stavili uz nju preporučujemo vam izvrstan namaz od krumpira i češnjaka – tradicionalna grčka Skordalia.