Cimetom do ljepote

Začin koji čuva Vaše zdravlje.

U Vašem kuhinjskom ormaru sigurno se može pronaći cimet; taj jednostavan začin za vaša jela. No, da li znate da upravo ovaj začin može donijeti beskraj benefita za vašu kožu?

Cimet nije samo za kuhanje. Bogat antioksidansima, antibakterijskim i protuupalnim djelovanjima, idealan je za vašu kožu. Dostupan je u obliku praha, eteričnog ulja i štapića.

Možda ćete ga upravo nakon ovog članka premjestiti iz kuhinjskog ormara u kupaonski ormarić.

Cimetom do ljepote

Dezinfekcija ruku

Samo s nekoliko kapi eteričnog ulja dezinficirajte svoje ruke. Tako cimetovi antibakterijski agenti će Vaše ruke učiniti sigurnijima a time i mekšim.

Pomaže u borbi protiv akni

Istraživanja su pokazala da je cimet na prvom mjestu, ako se borite protiv akni. Cimet svojim svojstvima može pomoći pri ubijanju bakterija koje uzrokuju akne, a najčešće se primjenjuje cimetovo ulje ili začinski prah. Ako pomiješate cimet sa žličicom meda, dobiti ćete smjesu koju ćete moći primijeniti na lice, a time ćete zaustaviti stvaranje akni i istovremeno povratiti svojoj koži vlažnost. Ovu smjesu držite na licu desetak minuta te ju koristite jedanput do dva puta tjedno.

cimet_1
 

Osvježivač daha

Često možemo pronaći u proizvodima kao što su to zubne paste ili tekućine za ispiranje usta, upravo cimet. Toliko je djelotvoran da će vaša usta dezinficirati ali i osvježiti u trenu oka. Sve što je potrebno je napraviti čaj od cimeta te isprati svoja usta njime, ili žvakati cimetov štapić.

Piling za tijelo

Pokušajte pomiješati pola šalice kokosovog ulja (pazite na njezinu temperaturu) s dvije šalice šećera, žlicom cimeta te dvije žličice meda. Tu smjesu stavite na svoje tijelo i dobro protrljajte kako bi ste uklonili sve mrtve stanice na tijelu, a kako bi vaša koža poslije blistala i bila ugodna na dodir.

Saveznik vaše kose

Maska od cimeta pomoći će vam kod ispadanja kose. Za to vam je potrebno jedno jaje, dvije žlice cimeta, pola šalice ugrijanog maslinovog ulja te med. Smjesu dobro promiješajte te nanesite na svoju mokru kosu i ostavite ju da djeluje do 15 minuta. Nakon toga, kosu dobro pročešljajte i isperite šamponom.

Što čekate?! Isprobajte ga sami!

Autorica: Azra Terzić