U ove blagdanske dane svi volimo kušati fini tradicionalni kuglof te vam stoga donosimo odličan recept za njega.
Jednostavan za pripremu kruh od banane može biti idealan kolač za popodnevnu stanku.
Tradicionalna proslava nadolazećih blagdana uobičajena je na našim prostorima kao i priprema raznovrsnih slastica za idealni blagdanski užitak.
Trauttmansdorff je staro austrijsko plemićko koljeno sa sjedištem u Bečkoj šumi.
Poznati hrvatski kuhar Saša Polojac podijelio je s nama recept za kruh s maslinama i ruzmarinom.
Jean Anthelme Brillar-Savarin po kojem je nazvana ova mješavina kolača i slatkiša, bio je ugledan gastronom.
Spoj piškota i lagane kreme stvoren je u Sankt Peterburgu pa je zbog toga u povijest kuharskog umijeća ušla pod naslovom “ruska šarlota”.
Kolač od sira poznavali su već i stari Grci.
Crepes Suzette je francuski iznimno poznati desert još iz davne 1896. godine kada ga je Oscar Tschirky objavio pod nazivom “Palačinke Casino stil”
Ginger Parkin ili Perkin je tradicionalni kolač koji dolazi iz sjeverne Engleske, a recept za ovaj ukusan desert, od zobene kaže i melase, donosi nam svjetski poznata slastičarka Monika Kos.