Recepti svijeta

Čokoladni kuglof s lješnjacima

U ove blagdanske dane svi volimo kušati fini tradicionalni kuglof te vam stoga donosimo odličan recept za njega.

Kruh od banane

Jednostavan za pripremu kruh od banane može biti idealan kolač za popodnevnu stanku.

Blagdanske slastice na vašem stolu

Tradicionalna proslava nadolazećih blagdana uobičajena je na našim prostorima kao i priprema raznovrsnih slastica za idealni blagdanski užitak.

Riža Trauttmansdorf

Trauttmansdorff je staro austrijsko plemićko koljeno sa sjedištem u Bečkoj šumi.

Kruh s maslinama i ružmarinom

Poznati hrvatski kuhar Saša Polojac podijelio je s nama recept za kruh s maslinama i ruzmarinom.

Savarin savršeno slastičarsko djelo

Jean Anthelme Brillar-Savarin po kojem je nazvana ova mješavina kolača i slatkiša, bio je ugledan gastronom.

Ruska šarlota

Spoj piškota i lagane kreme stvoren je u Sankt Peterburgu pa je zbog toga u povijest kuharskog umijeća ušla pod naslovom “ruska šarlota”.

Kolač od sira

Kolač od sira poznavali su već i stari Grci.

Palačinke Crepes Suzette: neodoljiva franscuska poslastica

Crepes Suzette je francuski iznimno poznati desert još iz davne 1896. godine kada ga je Oscar Tschirky objavio pod nazivom “Palačinke Casino stil”

Ginger Parkin ili Perkin engleski tradicionalni kolač od zobene kaše i melase

Ginger Parkin ili Perkin je tradicionalni kolač koji dolazi iz sjeverne Engleske, a recept za ovaj ukusan desert, od zobene kaže i melase, donosi nam svjetski poznata slastičarka Monika Kos.