Rižoto od sipe

Višnja Vam danas odaje odličan recept – rižoto od sipe.

Sastojci za recept:
1 kg sipe neočišćene
50 dkg riže arborio
3-4 režnja češnjaka
2 dcl suhog bijelog vina
2 dcl ribljeg temeljca
1 dcl maslinovog ulja
Peršin,sol,papar
1 glavica crvenog luka ili poriluk
Ribani parmezan po želji

Priprema recepta:
Oprati sipu hladnom vodom, izvaditi kost na leđima i oguliti kožu. Mjehur sedefaste boje koji sadrži crnilo od sipe, spremiti na stranu i paziti da ne pukne. U sipi ćemo naći još jedan mjehur smeđe boje koji treba pažljivo odstraniti da se ne prolije i baciti. Tijelo sipe narežemo na manje kockice veličine 1.5×1.5 cm otprilike.

Poriluk narezati na sitne kolutiće ili crveni luk na sitne komadiće /prema želji/ te staviti lagano dinstati na maslinovo ulje dok ne omekša i ne uvene,potom dodati kockice sipe, češnjak,i vino. Malo prodinstati dok vino ne ispari pa dodati rižu i tostirati.

Cijelo vrijeme pripreme zalijevati lagano temeljcem,pred sam kraj dodati soli,papra ,peršina sitno sjeckanog i crnilo od sipe razmućeno s malo vina i maslinovog ulja.Kad je riža gotova dente servirati i posuti ribanim parmezanom

Dobra tek!
Pripremila: Višnja Dobrić Čihoratić