Pogledajte posljednje trendove božićnog uređenja doma u 2023.

Božić nam lagano kuca na vrata, a sve preuzima blagdanska euforija.

Mnogobrojne domove i izloge krase božićne dekoracije a ulice svijetle različitim svjetlosnim instalacijama, božićne pjesme čuju se iz trgovina, a mnogi su već u potrazi za najboljim poklonima kojima će razveseliti svoje najdraže.

ukrasi bozic blagdanski ugodaj

Svake godine pak, možemo primijetiti određeni trend koji se održava kroz božićne ukrase diljem domova, ustanova, ulica i trgovina, a noviteti u božićnim ukrasima nisu zaobišli ni ovu godinu.

božić kićenje advent bor

Od klasične crvene, zelene i zlatne do nečega što je šareno i minimalno, trendovi blagdanskog ukrašavanja mijenjali su se redovito tijekom godina. Ako ste se pitali što je chic i poželjno ove godine, mi vam donosimo posljednji, božićni izvještaj iz svijeta uređenja i dizajna prema kojem možete urediti blagdanski izgled vašeg doma u skladu s najmodernijim trendovima.

ukrasi za kicenje stana

Inspirirajte se ovim idejama, a možda nešto od preporučenog već imate u božićnoj kutiji na tavanu, ili uz pomoć ovih savjeta osuvremenite stare ukrase bojama, detaljima i slično.

uređenje ukrasi božić2

Granama drveća uredite prostore

Odrezane, manje ili veće, grane, bilo bora, nekog drugog zimzelenog drveta ili obične bez lišća, koje ste pronašli u dvorištu, ukrasite kuglicama pa objesite sa stropa iznad npr. stola za blagovanje, u dnevnom boravku, po sobama.

Možete ih i zataknuti u vazu ili na neko drugo mjesto. Pri biranju nakita i kuglica pazite da bude u bojama koje su u trendu – tamno zelene, bijele i crne bit će savršena kombinacija ove godine.

božić ukrasi2

Pastelne boje

Ove su godine iznimno popularne pastelne boje na vašem drvcu i u kućnom uređenju. Pastelno ružičaste, zelene, plave i bijela boja ići će jedno uz drugo u svakom postavu, samo pripazite da među njih ne „zaluta“ neka kuglica boja fuksije ili kričavo zelene jer će narušiti cijeli koncept. Malo zlatnog pojačat će pastelni efekt.
bozicne dekoracije bozic 2022

Kićenje drvca završite zlatnom zvijezdom iznad pastelnih kombinacija. Preporučuju se i kuglice u obliku cvjetića i s cvjetnim uzorcima kako bi dale dodatnu dozu ljupkosti cijelom dojmu.

kuglice božićni ukrasi

Neutralan nakit

Suprotno vjerovanjima većine da drvce treba biti što više kičasto, vrvjeti jarkim bojama na tisuće kuglica od kojih je svaka svoje nijanse, svijetliti u nekoliko različitih boja lampica i slično, ove godine poželjno je imati drvce koje je što više neutralno.

Gingerbread men cookies

Ako želite da ono bude uistinu moderno i chic i u skladu s posljednjim krikom mode u dekoriranju, posegnite za ukrasima koji su neutralnih boja poput bijele, sive i bež. Možete i stare kuglice koje nemate više namjeru koristiti presprejati ili ih umotati u papir koji je u nekoj od ovih boja. Ovako suptilna postava ići će savršeno uz kućni dekor i sve će doći do izražaja na svoj način.

ukrasi božićni advent

Metalna postava za drvce

Umjesto da drvce stavite kao i uobičajeno, na stalak, ili mu dno omotate ukrasnim papirom, obavijte ga metalnim ovratnikom. Djelovat će malo rustikalno, ali će biti u savršenom skladu s pastelnim tonovima oko njega. Oko dna možete staviti debelo tkanu vunenu dekicu ili šal, isto u neutralnim bojama, na koju će ići pokloni i na kojoj će se moći sjediti u božićno jutro.

blagdan bozic dekoracija

Plavo božićno drvce

Želite li otići korak dalje, probajte ovaj neobičan trend u božićnim drvcima. Naviknuli smo na zeleno, bilo ih je i bijelih, a ove godine preporučuje se plavo drvce! Modro plavo ili tirkizno drvce samo je za hrabre domaćine, ali će ići i dalje odlično uz neutralni nakit koji smo preporučili.

plavi bor

Možda vam se čini neobični, ali ovi će trendovi savršeno funkcionirati u vašem domu. Prilagodite ih sebi i svakako probajte neke od ovih ideja ako želite biti u toku s posljednjim krikom božićne mode; napravite nešto drugačije i očarajte svakoga tko kroči u vaš dom u vrijeme blagdanskog slavlja.

božić pokloni

Facebook Like Button