Ragu od hobotnica sa slanutkom

Ragu od hobotnice sa slanutkom za 4 osobe.

Odlično za večeru sa ukusnim namirnicama i okusom koji je jednostavno neodoljiv. 

Recept za ragu od hobotnica

Sastojci

1kg hobotnice
0,5 kg slanutka
0,5 luka /kapule/
2 žlice pirea od rajčice
0,5 kg pelata od rajčice
0,1 l bijelog vina  (onog koje će se servirati uz jelo) a naš vam chif kuhinje i predlaže koje
sol,papar,sviježi listići bosiljka

Priprema
Hobotnicu skuhamo al dente /napola/ i pustimo da se ohladi. Nakon toga luk isječemo na sitne kockice te stavimo pirjati na maslinovo ulje. Kad je luk pirjan i posve omekšao ,hobotnicu isječemo na sitne komade te ju stavimo u posudu na ispirjan luk, kuhani slanutak dodamo u istu posudu te rajčicu i začine……podlijemo ribljim temeljcem. Sada na kraju sve poklopimo i pustimo da se pirja na laganoj vatri uz podljevanje vinomoko 25 min

Dobar tek želi vam Višnja Čihoratić