Brzi muffini s kakaom koji začas nestaju s tanjura

Muffini su davno stigli iz Engleske i Amerike ravno na naše stolove i uvrstili se u omiljene deserte i kuhinjske recepte! Volimo ih jer su jednostavni, a opet uvijek mame osmijeh :) mekani su, mirisni, mogu biti desert ili doručak, mogu se grickati uz kavu ili čaj. A što je najbolje od svega kod kuće ih možete napraviti za manje od pola sata i prilagoditi svom ukusu – od klasičnih čokoladnih, voćnih do onih s punjenjem.

Ovaj recept je idealan za dane kad trebate nešto slatko i domaće, bez puno kompliciranja.

Isprobajte odličan recept za sočne muffine koji će se otapati u vašim ustima pogotovo ako volite gorkasto sladak okus finog kakaa.

Suha smjesa (za 24 srednja muffina)

- 375 gr brašna
- 150 gr šećera
- 1 prašak za pecivo
- 3-4 žlice gorkog kaka-a

Sve sastojke pomiješati pjenjačom.

Mokra smjesa:

Rastopiti 125 gr maslaca, dodati 2,5 dcl mlijeka i 2 cijela jaja i pomiješati dok se sjedini. Sve dodati u suhu smjesu i promiješati. Puniti kalupe do malo više od pol ili staviti 2/3 smjese, pa punjenje (nuttela ili slično) pa još jednu trećinu do malo više od pol kalupa.
Peći na 180-200°C cca 20 min.

Tekst: Vesna Gubić
Fotografija: Shutterstock

Facebook Like Button