Brza salata od quinoe

Pripremite ukusnu salatu od quinoe, namirnice koja izvorno dolazi s južnoameričkog kontineta, a koja je prepuna kalcija, fosfora i željeza.

Sastojci:
- 1 šalica quinoe
- 2,5 šalice vode
- sol
- 2 žlice jabučni ocat
- 4 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 2 nasjeckana češnja češnjaka
- 220 g nasjeckanog dimljenog tofua*
- 300 g ekološkog kukuruza u zrnu
- 1 šalica nasjeckanih chery rajčica
- 1 šalica nasjeckanog krastavca
- 1/2 šalice svježeg peršina
- desetak listova bosiljka

Postupak:
U vodu potopiti quinou, zagrijati na umjerenoj vatri i pustiti da proključa. Tek tada posoliti prostohvatom soli, smanjiti vatru na najmanji plamen i kuhati oko 15-20 minuta, dok quinoa ne upije svu vodu.

Usitnite dimljeni tofu, chery rajčice i krastavce, dodajte kukuruz i ohlađenu quinou. Salatu prelijte preljevom od maslinovog ulja, češnjaka i jabučnog octa kojeg ste prethodno izmiksali u blenderu. Ako je potrebno dodatno posolite , dobro promiješajte i poslužite posipano nasjeckanim bosiljkom i peršinom.
*umjesto dimljenog tofua možete koristiti i dimljeni sir ili omiljeno pikantno suho meso

Dobar tek Vam želimo!

Tekst i fotografije uz oobrenje: Zrika d.o.o. za integrirane marketinške komunikacije