Plaža Whitehaven

Komadić raja na Zemlji, daleko od gradske verve.

Najpoznatija bijela plaža na svijetu upravo je plaža Whitehaven.

Plaža Whitehaven je sjajna, nedirnuta pješčana plaža, duga između šest do sedam kilometara, a proteže se kroz duboke zelene tropske grmove i kristalno čistu tirkiznu vodu otoka Whitsunday, u Australiji.

Jedno od najatraktivnijih prirodnih mjesta na svijetu, izaziva strahopoštovanje. Sama plaža je okružena mirnim ambijentom i pruža savršenu sliku raja u koji možete pobjeći od energičnog i užurbanog svakodnevnog života.

plaza Whitehaven
 

Njegov kristalno bijeli pjesak obasjava vruće australijsko sunce, no pijesak je i dalje ugodan, a vi možete u svakom trenutku skinuti svoje sandale i dopustiti vašim nogama da potonu i krenu u istraživanje otoka. Na sjevernom kraju plaže nalazi se uvala Hill, najbolje čuvana tajna Whiteheavena. Ta zapanjujuća uvala, u vrijeme plime, pomiče pijesak i vodu kada oni, sudarajući se u vrtlogu, stvaraju idiličan spektar boja.

Ovo zapanjujuće mjesto ostaje u sjećanju zauvijek. Nigdje nećete pronaći bistriju vodu nego što je ovdje, temperaturu vode koja je idealna za kupanje, u bilo koje doba, te bijeli pijesak s kojim možete učiniti najbolji prirodni piling kože.

otisci
 

Plaža Whitehaven je potpuno izolirana. Možete joj pristupiti sa vlastitim plovilom ili malim turističkim brodom. Upravo radi nenapučenosti i očuvanju prekrasne prirodne ljepote, plaža je dio netaknutog nacionalnog parka. U blizini njega ne možete pronaći objekte, stoga ne možete uživati uz neku kavicu ili obrok. No, na ovo mjesto dolazi se isključivo zbog želje za potpunim uživanjem u prekrasnim bojama i fantastičnom rajskom odmoru.

Fotografije: Foter

Facebook Like Button