Spavanje – novo ime za wellness

Kako se mijenjaju navike najzahtjevnijih turista?

Svijet luksuza na prekretnici:

Za kvalitetu čovjekova života, važnije je iskustvo, od onoga koliko čovjek ima.
U najvećem globalnom svjetskom concierge klubu, u posljednjih godinu dana smo počeli primjećivati trend kretanja od luksuznih proizvoda prema različitim iskustvima za sebe i za druge – za aktivan život. To uključuje bavljenje aktivnostima u područjima za koja je osoba osobito nadarena i kvalificirana.
Posebna pažnja posvećena je svjesnom nastojanju da se zaštiti i unaprijedi zdravlje – tjelesno, duševno, duhovno, socijalno, razvojno zdravo starenje. To uključuje zdravu hranu, redovito kretanje, obrazovanje i osposobljavanje, osobna staloženost.

Tako je među našim članovima zabilježen godišnji rast želje za različitim iskustvima, uključujući različite eksperimentalne edukacije, od čak 55%, dok je s druge strane broj zahtjeva za luksuznim proizvodima stagnirao. Potražnja za noćnim klubovima i savjeti iz noćnog života smanjeni su za četvrtinu, broj zahtjeva koji se odnose na spa centre, zdravu prehranu i zdravlje porasli su za 22 posto.
Ovaj trend nastavlja se i ove godine, što već upućuje na skrb o poboljšanju kvalitete života, zdravlja i holističkog pristupa, kako za žene, tako i za muškarce.

Čak i među članovima, generacije milenija, jedan od četiriju članova već je preferirao iskustvo pred kupnjom proizvoda luksuzne marke.

q-1

Osim toga, vidimo veliki rast želje članova u odnosu s njihovim obiteljima, ostavljajući brigu o svakidašnjim brigama srednjoj generaciji. U posljednjih pet godina zabilježili smo rast od 42% na ovom području.

U potrazi za povjerenjem i vodstvom
U posljednje vrijeme, kod želja naših članova vidimo veći naglasak na povezanost uma s tijelom, budući da troše sve više novaca na različita iskustva koja im pomažu da se regeneriraju, postignu svoje ciljeve i prije svega podignu standard svojih života. Na taj način povećavaju se želje vezane uz zdravlje; preventivne prehrambene dodatke te znanstveni pristup wellnessu i raznim terapijama.

Kupnja je, stoga, postala još osobnija i povezana sa samoosviještenošću, a potrošači traže brandove, koji im mogu pružiti dugoročno povjerenje i vodstvo. To su zahtjevi i potrage za odgovorima općih usmjerenja, što može uvelike pomoći u konkretnim usmjerenjima prema zdravom i aktivnom starenju na cjelokupnom području svih ljudskih sposobnosti.

Drijemanje povećava produktivnost za 34 posto
Pored toga, postoji sve veća potražnja za različitim terapijama za spavanje, budući da postoji sve veća osviještenost da redoviti san smanjuje stres te ima pozitivan utjecaj na mentalno zdravlje. Tako je broj želja povezanih s boljim spavanjem na godišnjoj razini porastao za 28 posto, zbog čega je, također, spavanje postaje novo ime za wellness.

katarina-larisa-ham

Znanost je, također, povezana s time, jer je NASA-ina studija pokazala da drijemanje povećava produktivnost za 34 posto. Tako, primjerice, zaposlenici multinacionalnog Googlea u Londonu imaju na raspolaganju “krevete” koje mogu koristiti za povećanje produktivnosti.

Prilikom kupnje, ekološki i održivi aspekt su ključni

Jedna od posljedica dublje samosvijesti je i društvena i ekološka svijest, jer naime, i našim članovima, uz to što kupuju, osjećaj onoga što kupuju postaje sve važniji. Dakle, 86 posto članova ne kupuje luksuzne proizvode koji ne uzimaju u obzir ekološki ili održivi aspekt.

Stoga, dvostruko je vjerojatnije da će članovi kupiti proizvod branda s višom ekološkom sviješću. Osim toga, više od polovice članova sudjeluje u raznim dobrotvornim aktivnostima, budući da je broj želja na ovom području više nego udvostručen u posljednjih pet godina.

Naglasak na personalizaciji
Osim kvalitete i ručnog rada, najvažniji faktori robnih marki su etika i održivi aspekt. To je, također, slučaj s velikim brandovima kao što su LVMH, Tiffany’s, L’Oreal i De Beers, naglasak je na sve većoj inicijativi kako vraćati društvu. U interakciji s robnim markama, korisnici žele što više personaliziraniji produkt ili iskustvo.

Dakle, komunikacija se sve više kreće od klasičnog marketinga do personaliziranog odnosa, što omogućava robnim markama dublji odnos s kupcima, što i postaje bitnije od cijene i kvalitete. Dakle, 53 posto potrošača je spremno podijeliti svoje osobne podatke (geolokacija itd.) kako bi postigli bolji doživljaj kupovine.

 

Tekst uz dopuštenje Wish hr partnera, Quintessentially Lifestyle.
Quintessentially

Facebook Like Button