St. Barth’s meka slavnih

Otok u malim Antilima meka je slavnih glumaca, pjevača, ali i svjetskih moćnika. Otkrivamo vam što ovaj otok čini toliko primamljivim holivudskim zvijezdama.

Saint Barthelemy, ili skraćeno St. Barth’s, otok je koji pripada Francuskom prekomorskom teritoriju, a time je dio Europske unije te je euro njegova valuta. Površina otoka je svega 21 kilometar kvadratni, a ima nešto više od osam tisuća stanovnika. Ono što ovaj otok čini posebnim i drugačijim je činjenica da je glavna gospodarska aktivnost St. Bartha upravo luksuzni turizam.

Jedna od boljih strana otoka je gastronomija, koja je tamo način života. Tako na ovom malom otoku možete naći čak 80 restorana, od kojih je svaki specifičan. Primjer je restoran La Plage čiji je pod u pijesku, atmosfera je romantična, a kuhinja je u karipskom i francuskom stilu. Kako sve ne bi ostalo samo na hrani, otok nudi mnoštvo kvalitetnih vina koja će upotpuniti vašu savršenu večeru, a uz svaki slijed jela ide drugačije vino, koje se na idealan način uklapa u okuse francuske kuhinje. A za one lijenije, postoje kuhari koji će doći u vašu sobu ili apartman te vam pripremiti ukusan obrok.

St. Barth’s nudi smještaj u luksuznim vilama i hotelima. Od sredine prosinca, pa do sredine travnja, cijene su vrtoglave, jer je tada „high season“, te tada cijene noćenja kreću od 250 eura. No, pitate li se zašto bi izdvojili ogromnu svotu novaca i otišli uživati u suncu, vrhunskoj kuhinji, vinu i luksuznim vilama? Zato jer ovaj čaroban otok nudi još mnogo više. Uz četrnaest predivnih plaža s bijelim pijeskom i tirkiznim morem, možete se opustiti na spa tretmanima, otići roniti u tropske dubine, jedriti, ići na izlet podmornicom, te se okušati u nekom sportu. Kako bi vam otvorili apetit pripremili su razne sportske aktivnosti. Tako možete surfati na čarobnim valovima, pecati, skijati na vodi, voziti se u kajaku, ići na penjanje, igrati tenis i najpopularniji sport na St. Barthu – odbojku. Ukoliko svoje kalorije volite trošiti na drugačiji način, šoping je prava oaza na ovom otoku, koji je „duty-free“.

Zbog svega ovog nabrojanog ne čudi što svjetske zvijezde vole provoditi svoje slobodno vrijeme uživajući na karipskom otoku, na kojem vlada potpuni sklad – čiste ulice, neoštećene fasade kuća i uređeni vrtovi. Omiljena plaža jet-seta je Saint Jean, gdje se cijena ležaljke kreće od 30 eura za samo pola dana. Greti Garbo otočani mogu zahvaliti što je St. Barth’s učinila najpoželjnijim mjesto za odmor, rekavši da je jedino što želi osamiti se hotelu Eden Rock, na otoku (u kojem noćenje stoji dvije tisuće eura).

Mi praznijih novčanika možemo ili maštati o posjetu ovom magičnom otoku ili početi štedjeti, kako bi jednog dana koračili na bijeli pijesak St. Bartha.

La Plage Restaurant
Tom Beach Hotel Plage de St-Jean BP 1058
St-Barthélemy 97012
(590) 590 52 81 20

Eden Rock Hotel
St Jean Bay, St Barthélemy
F97133 French West Indies
Tel.+ 590 590 29 79 99
Email: info@edenrockhotel.com

Salines Garden (bungalovi)
Salines, 97133
St. Barthelemy
contact@salinesgarden.com

Le Bête à Z’ailes, BAZ bar
Gustavia
St. Barthelemy
+590 590 29 74 09

Autorica: Ema Vuković

Facebook Like Button