Mak torta

Mak torta jedan je od najomiljenijih torti koje slastičari najviše izrađuju i prodaju. Zato vam donosimo recept za ovu divnu poslasticu kako biste je znali pripremiti i sami.

Sastojci za recept
45 dkg šećera
25 dkg maka
20 dkg brašna
15 žlica vode
6 jaja
1 prašak za pecivo

Sastojci za kremu
15 dkg šećera
15 dkg čokolade
15 dkg maslaca
4 jaja
1 vanilin šećer

Priprema recepta
Izmiješajte žutanjke sa šećerom, dodajte hladnu vodu, mljeveni mak, brašno s praškom za pecivo pa čvrsto istučeni snijeg od bjelanjka. Ulijte u namašćenu posudu za tortu i pecite oko 30 minuta na 180 stupnjeva. U međuvremenu smiješajte jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Skinite s vatre i primiješajte rastopljenu čokoladu. U hladno dodajte pjenasto izrađen maslac. Presijecite pečeno tijesto po pola i nadjenite je upravo izrađenom kremom.

Dobar tek!
Fotografija: Ron Paul

Facebook Like Button