Za sve koji vole divljač ovaj recept će biti pravi užitak, a donosimo ga iz srca Like, upravo tamo gdje ga jako dobro spremaju.
Tradicionalni recept za namaz od patlidžana Baba Ganosuh postat će vaša omiljena poslastica koja pršti okusima Bliskog istoka, a najviše se priprema i poslužuje u Turskoj, Izraelu, Jordanu, Libanonu, Siriji i ostalim dijelovima Bliskog istoka.
Jednostavna za izradu, Tarator je netipična, tradicionalna bugarska hladna juha od jogurta i krastavaca.
Patlidžani su idealna namirnica jer kriju brojne zdravstvene dobrobiti, a mogu se pripremiti na bezbroj načina tako da odgovaraju svakome – od klasičnih pohanih, pečenih na roštilju, punjenih mesom i sirom, u musaki, kao pire ili čak čips, oduševit će i najmanje.
Chia sjemenke odličan su izvor beta-karotena koji smanjuje osjetljivost kože na sunce, a suhe marelice imaju visoki sadržaj antioksidansa koji štite kožu od prijevremenog starenja te imaju snažno protuupalno djelovanje za zdravu kožu.
Proljetni užitak! Isprobajte jednostavan i ukusan i zdravi tart od lisnatog tijesta, svježih jagoda i banana te laganom kremom od sira!
Šalša je našla svoje mjesto gotovo u svim kuhinjama svijeta, svi je jedu, pripremaju i vole. Šalša ili kako je neki izgovaraju salsa od rajčica, pomidora ili paradajza na svim je jezicima prepoznatljivo fina.
U vućim ljetnim danima najviše se veselimo osvježavajućim pićima poput recimo Espresso Martinia koji u svom okusu spaja dva najreprezentativnija pića Rusije i Italije – votku i kavu… osvježavajuća verzija omiljenog klasičnog koktela.
Poželjeli ste ispeći savršeno sočno meso, a niste baš “majstor” od roštilja.
Na stolu se mora naći i nešto slatko pa predlažemo finu i laganu tortu od višanja koje su sada u jeku sazrijevanja.