Tarator hladna ljetna juha od krastavaca

Jednostavna za izradu, Tarator je netipična, tradicionalna bugarska hladna juha od jogurta i krastavaca.
U verziji s čvrstim jogurtom ovo jelo se naziva suhi Tarator, a u tom slučaju se može služiti kao predjelo ili kao preljev za salatu uz bijelo meso.

Volite li da vas juha osvježi u vrućim danima donosimo još jedan osvježavajući recpt za Hladnu ljetnu juhu :)

Sastojci za recept

1 veći zeleni krastavac
2 češnja češnjaka
3 žlice ulja
100 g oraha
4 čaše jogurta
1/8 l kiselog vrhnja
sol, papar,
nasjeckani kopar

Priprema recepta:
Krastavac ogulimo i narežemo na sitne kockice ili naribamo na ribežu. Malo ga posolimo i stavimo u hladnjak. U mikser stavimo češnjak, ulje, orahe i jogurt te dobro izmiksamo. Dodamo kiselo vrhnje i sol i popar prema ukusu.

U mješavinu dodamo krastavce, dobro promiješamo, odozgora posipamo sa sjeckanim koprom i nasjeckanim orasima.

Dobar tek!

Facebook Like Button