Umak od oraha

U svom domu pripremite pravi domaći umak od oraha.

Ovaj starinski ligurski recept se s vremenom prilagodio promjenama okusa; naime postoje recepti koji ne koriste pinjole te oni koji umjesto mažurana koriste peršin.

Umak od oraha je odličan začin za tjesteninu, osobito dobro slaže se s tipičnim trokutastim raviolima od povrća i njokima od kestena.

Donosimo Vam ukusan recept za umak od oraha.

Sastojci za umak:

250 g očišćenih oraha
2 češnja češnjaka
25 ml svježeg vrhnja
50 g pinjola
3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 peciva, mažuran, sol

Priprema

Kuhajte par minuta orahe u vodi, ocijedite ih te obrišite krpom kako biste uklonili ostatke ljusaka. Uzmite bijeli dio peciva te namočite u vodu par minuta. U mikser ili drobilicu stavite orahe, češnjak, pinjole, malo mažurana i iscijeđeni bijeli dio kruha te sve promiješajte uz prstohvat soli sve dok ne dobijete glatku smjesu.

Stavite smjesu u zdjelicu i dodajte vrhnje i maslinovo ulje. Sve dobro promiješajte dok ne dobijete homogenu smjesu.

Dobar tek!

Uz dopuštenje nakladnika Veble commerce, partnera Wish.hr-a
Hrvatsko izdanje: Mama
Izvornik: Mamma

Još mnogo zanimljivih izdanja možete pronaći u:
Knjižara Veble, Vlaška 7, Zagreb, tel: ++385 (0)1 4818 820

Fotografija: Shutterstock