Umak od oraha izvrstan je začin za tjesteninu, raviole i njoke

U svom domu pripremite pravi domaći umak od oraha koji će vas očarati svojom sočnošću, a jelima dati posebno fin okus.

OVDJE saznajte i jednu zanimljivost o orahu – znate li možda koliko je orah dobar i za žene ili muškarce

Ovaj starinski ligurski recept se s vremenom prilagodio promjenama okusa. Naime postoje recepti za umak od oraha koji ne koriste pinjole te i oni recepti koji umjesto mažurana koriste peršin.

Umak od oraha je odličan začin za tjesteninu, osobito dobro slaže se s tipičnim trokutastim raviolima od povrća i njokima od kestena.

Sastojci za fini umak od oraha:

250 g očišćenih oraha
2 češnja češnjaka
25 ml svježeg vrhnja
50 g pinjola
3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 peciva, mažuran, sol

Priprema recepta

Kuhajte par minuta orahe u vodi, ocijedite ih te obrišite krpom kako biste uklonili ostatke ljusaka. Uzmite bijeli dio peciva te namočite u vodu par minuta. U mikser ili drobilicu stavite orahe, češnjak, pinjole, malo mažurana i iscijeđeni bijeli dio kruha te sve promiješajte uz prstohvat soli sve dok ne dobijete glatku smjesu.

Stavite smjesu u zdjelicu i dodajte vrhnje i maslinovo ulje. Sve dobro promiješajte dok ne dobijete homogenu smjesu.

Dobar tek!

Uz dopuštenje nakladnika Veble commerce, partnera Wish.hr-a
Hrvatsko izdanje: Mama
Izvornik: Mamma

Facebook Like Button