Gastro

Clafoutis s malinama pravi ljetni desert

Clafoutis (izgovara se “kla-FOO-tee”) tradicionalni je francuski sočni desert s voćem koji mnogi od nas obožavaju, a ovaj vam puta donosimo osvježavajuću slasticu koja pripremljena s malinama dobiva pravu ljetnu varijantu.

Tikvice s mentom ljetna je salata koja sjajno osvježava

Pripremite ovu brzu, zdravu i finu salatu u kojoj će tikvice i menta izazvati eksploziju aroma i okusa u dodiru s vašim nepcem.

Međunarodna konferencija vinskih, ugostiteljskih i gastronomskih znalaca

Zagreb Wine EnoGASTRO Vip Event – vrhunska edukacija, druženje i humanost.

Pjenušavi srijemski doručak u najistočnijem vinogradu Hrvatske

Ovogodišnji Pjenušavi srijemski doručak održat će se 10. srpnja u najistočnijem vinogradu Hrvatske, na položaju Radoš vinarije Papak

Okusi tradicionalne dalmatinske spize s pogledom na Split koji oduzima dah

Konoba Argola, u Splitu, obitelji Kaštelančić svojim gostima pruža nezaboravno gastronomsko iskustvo, koje se pamti za čitav život!

Izaberite Vinsku Damu i Vinskog Gospodina hrvatske vinske scene

Izaberite Vinsku Damu i Vinskog Gospodina hrvatske vinske scene 2021 – započeo je izbor, podržite svoje favorite.

Pastrva za ručak – ukusan file od pastrve prepun je slatkih okusa

Pastrva je iznimno fina riba, a ovaj recept za file od pastrve izuzetno je jednostavan za napraviti, a ujedno je prebogat finim slatkim okusima riječne ribe.

File jadranske hame s ukusnim kozicama i kvinojom

Kao i mnoge ribe tako i riba hama ima nekoliko imena na našoj obali Jadrana pa ovu ribu negdje zovu sjenka, negdje grb, krb, a u nekim priobalnim mjestima morski orao, sokol.

Duet romba i sabljarke rapsodija je obogaćena rakovima i škampima

Prava ljetna rapsodija okusa nalazi se u ovom izuzetno raskošnom receptu koji čine romb i sabljarka uz škampe i rakove koji će dodatno obogatiti ovo pravo morski jelo.

Omiljena zagrebačka foodie destinacija donosi nove gurmanske senzacije

Maštovito, zdravo, lagano i ljetno – dopustite da vas osvoji selekcija okusa s novog autorskog jelovnika poznate chefice Ane Grgić Tomić.