Gastro

Creme brulee neodoljiva francuska poslastica

Creme brulee je desert koji ćete pronaći u francuskoj kuhinji kao neizostavnu poslasticu, a svi koji su jednom probali takozvanu “pečenu kremu” s hrskavom karameliziranom koricom željet će je kušati iznova i iznova.

Sjajan prilog uz ribu tradicionalni je grčki namaz Skordalia

Riba je uvijek izvrsna i zdrava namirnica na našem stolu, a ako ste razmišljali koji bi prilog stavili uz nju preporučujemo vam izvrstan namaz od krumpira i češnjaka – tradicionalna grčka Skordalia.

Vinistra organizirala prvu ekskluzivnu degustaciju

Sljubljivanjem vrhunskih istarskih vina i sireva u novom elegantnom prostoru u svetvičentskoj utvrdi Morosini-Grimani istarski vinari najavili 12. Svijet Malvazija i 27. Vinistru.

Zdravi doručak s ribom i jajima tradicionalni Kedgeree

Da li znate što je to Kedgeree? Iznimno zdrav i ukusan engleski doručak, koje svoje porijeklo ima u Indiji, ali u kolonijalno doba Velike Britanije ovaj se doručak prenio i udomaćio i u Engleskoj.

Hladna juha od lubenice i grissinina

Donosimo vam dva recepta, jedan za hladnu juhu od lubenice, a drugi za ukusne grissine, koji se odlično kombiniraju jedan s drugim.

Lignje spravljene kao ukusna krem juha

Isprobajte recept za ukusnu krem juhu od liganja kulinarskog akademika Branka Ognjenovića i razveselite svoje ukućane.

Jadranske lignje prema originalnom dubrovačkom receptu

Otkrivamo vam tradicionalan recept kako Dubrovčani pripremaju jadranske lignje. Vjerujte za prste polizati :)

Ovog Uskrsa dopustite da Esplanadini chefovi kuhaju za vas

Tradicionalni uskrsni brunch u kozmopolitskom ozračju Zinfandel’sa uz privlačne specijalitete, u paketu s noćenjem u Esplanadi i doručkom na kultnoj terasi Oleander

Vinarija KOPJAR osvojila je dva zlatna odličja za sauvignone

Vinarija Kopjar osvojila je dva zlatna odličja na najvećem međunarodnom ocjenjivanju sauvignona „Concours Mondial du Sauvignon“

Recepti za ukusna jela koja će vas riješiti viška masnoća

Vrijeme je za lagane i ukusne recepte i jela koja će vas osloboditi viška masnoća. I počinje upravo sada!