Gastro

Najbolji bečki odrezak poznati Wiener Schnitzel jede su u Figlmüller Schnitzel restoranu

Ukusno pripremljena domaća hrana malo koga će ostaviti ravnodušnim, a mnogi s oduševljenjem jedu jedan od najboljih austrijskih specijaliteta, a to je legendarni Wiener Schnitzel ili kako ga prevodimo Bečki šnicl odnosno odrezak.

Stotine hektara vinograda čine Beč jedinstvenim u svijetu

Znate li da preko 180 bečkih vinarija svake godine proizvede oko 20.000 hektolitara vina što Beč stavlja na iznimno visoko mjesto vinske karte Europe..

Austrija i njene vinske sorte, vinska područja i glavne oznake za kvalitetu vina

Osim što je Austrija glavno turističko odredište za zimske sportove te izlete i obilazak predivnih austrijskih jezera i gradova, poput najposjećenijeg Beča i Salzburga prepunih znamenitosti i kulturnih zbivanja, ova zemlja odiše odličnim vinom i vinskim sortama

Sacher torta – napravite najpoznatiji desert Austrije prema najboljem receptu

Znamenita Sacher torta prvi je puta predstavljena davne 1832. godine i od tada je ta poslastica preuzela vodstvo u austrijskoj gastronomiji te postala nezaobilazna poslastica i prepoznatljiv austrijski desert.

Počinju Dani Dalmatinskog pršuta i vina u Vrgorcu

Drugog tjedna lipnja Vrgorac će opet biti domaćin sad već tradicionalnog i željno iščekivanog eno-gastro festivala Dani Dalmatinskog pršuta i vina

Ovo je popis najpoželjnih vinskih kuća za obilazak Plešivice

Plešivičko gorje poznato je među vinoljupcima, a za sve koji još nisu bili u ovom bajkovito lijepom kraju, kod Samobora i Jastrebarskog, pravo je vrijeme da krenu put vinske ceste ovog bogatog kraja.

Mediteranska pogača prema tradicionalnom receptu tako mirisna i tako fina

Jednostavna za pripremu, a vrlo izdašna i ukusna mediteranska pogača, idealna je za serviranje uz ručak ili samostalno za večeru.

Focaccia s cherry rajčicom prema originalnom talijanskom receptu

Mirisna pogača Focaccia, radi se prema tradicionalnom talijanskom receptu, a najčešće u ljetnim mjesecima, jer je jednostavna za pripravljanje, a savršena je kao fina večera uz čašu vina.

Mirisni pjenušci zasvjetlucali u Maksimiru – održan 6. Salon pjenušavih vina

U petak 2.6.2023., održan je 6. Salon pjenušavih vina u velikoj dvorani restorana Maksimir i na terasi okruženoj zelenilom. Na njemu je svoja vina predstavilo 25 izlagača iz Hrvatske, Slovenije i Italije

Napravite domaći pesto genovese za ukusnu pastu

Domaći jednostavni recept za pesto genovese dolazi nam iz odlične kuhinje chefa Zorana Ožegovića, a ovaj vrhunski talijanski specijalitet možemo upotrebljavati kao dip uz čips, kako dodatak pastama, rižotima i juhama ili kao umak.