Znamenita Sacher torta prvi je puta predstavljena davne 1832. godine i od tada je ta poslastica preuzela vodstvo u austrijskoj gastronomiji te postala nezaobilazna poslastica i prepoznatljiv austrijski desert.
Jednostavna za pripremu, a vrlo izdašna i ukusna mediteranska pogača, idealna je za serviranje uz ručak ili samostalno za večeru.
Mirisna pogača Focaccia, radi se prema tradicionalnom talijanskom receptu, a najčešće u ljetnim mjesecima, jer je jednostavna za pripravljanje, a savršena je kao fina večera uz čašu vina.
Bazga je mirisna biljka bijelih, ljekovitih cvjetova koja cvate od sredine svibnja pa sve do lipnja, a od bazge možete napraviti prirodni sirup, sok, koktel ili bazgu u tempuri..
Neobična ukusna salata s bakalarom, tikvicama i finim začinima kao stvorena za vašu dijetu odnosno dijetalnu prehranu kao ručak ili večera prepuna novih i jako finih okusa.
Poznata je dobrobit carskih šparoga, bile one zelene, bijele ili one samonikle u prirodi stoga vam donosimo recept u kojima fuži i šparoge čine izvrstan splet sjajnih okusa.
Worcestershire umak omiljeni je dodatak mnogim receptima, daje jelima specifičan “umami” (slak/kiseli okus) okus, a sastojak je koji daje nevjerojatno fin okus mnogim jelima!
Pršut je u stvari na zraku sušen i dozrio mesni proizvod od cijelog svježeg svinjskog buta, a velika većina ljudi teško mu može odoljeti.
Dan zaljubljenih i ljubavi, čarobno Valentinovo, je pred nama. Pripremite voljenoj osobi rižoto za pamćenje i odvedite je na gastronomsko ljubavno putovano
Ako ste do sada imali problema s pripremanjem ribe, jer vam je često bila presuha motivirajte se i uvidjet ćete kako je pripremanje ribe brže i jednostavnije od ostale vrste mesa.