Gastro

Bogdanuša na slijepom kušanju u Zagrebu

Pod nazivom „ Bogom dana – bogdanjuša!“ nedavno je održano prvo zagrebačko sortno kušanje hvarske bogdanuše, u restoranu Trilogija Fino i vino, pod vodstvom profesorice Marije Vukelić, vinske promotorice.

Vina TILIA estate u Zagrebu

Na susretu Vinska faca poslije placa vinoljubci imali su mogućnost upoznati vina TILIA estate iz Slovenije.

Umak od oraha izvrstan je začin za tjesteninu, raviole i njoke

U svom domu pripremite pravi domaći umak od oraha koji će vas očarati svojom sočnošću, a jelima dati posebno fin okus.

Prezentacija „Kvarner Wines Dinner“ donijela komadić Kvarnera u Slavoniju

U sklopu studijsko – edukacijskog putovanja članova Udruženja Kvarner Wines, odnosno vinara s Kvarnera koji su posjetili Baranjsko i Palićko vinogorje

Trendovi u svijetu vinarstva – budućnost je već tu!

I dalje će rasti popularnost pjenušavih i ružičastih vina, veganska će biti sve traženija, butelje bi se uskoro mogle dostavljati dronom.

Meksička juha od šampinjona pravo je otkriće za sve gurmane

Isprobajte tradicionalni recept iz dalekog Meksika, mirisnu i okrepljujuću juhu od šampinjona sa začinima fatalno dobrih okusa .

Pupitres keksići uz vino podižu uživanje u vinu na novu razinu

Pupitres boutique vinske kulture, sommelierke Jelene Šimić Valentić, na hrvatsku vinsku scenu donosi slatke zalogajčiće

Vino recept za dugotrajniju mladost

Dobar izbor vina u podrumu, još od davnina, bio je važniji od ormarića s lijekovima. Iako su ta saznanja o ljekovitosti vina gotovo zaboravljena, pomalo se ponovno otkrivaju.

Kutinski škrleti oduševili vinske znalce

Dečki i cure iz vinarija Seletković, Košutić, Glavica i Klet Romić – sve mahom vinari nove generacije – pokazali su veliku umješnost u proizvodnji različitih stilova škrleta

Novi RougeMarin City restoran s potpuno novim konceptom koji oduševljava

Otvoren novi RougeMarin City, restoran s potpuno novim konceptom, dosad neviđenim u Zagrebu i Hrvatskoj!