Hrvatska kuhinja

Rajčica po rajčica salata – paradajz po paradajz zimnica

Tko je rajčica i što je rajčica te niz recepata za zimnicu donosimo vam u vrijeme kada se ona kupuje i priprema za hladnije dane.

Pečene paprike uz neodoljivi recept za hladnije dane

Pečena paprika prava je poslastica za sve koje vole slasne i mesnate paprike koje se mogu vrlo jednostavno pripremiti i kao zimnica za hladne dane, ali i kao sjajan prilog uz neko zimsko jelo.

Napravite domaći ajvar prema super jednostavnom receptu

Već sama pomisao na domaći ajvar izaziva želju za jelom, a sada kada su tržnice prepune svježeg povrća pravo je vrijeme da se upustite i napravite svoj domaći.

Rolada s breskvama omiljeni ljetni desert

Bilo da ih upotrijebite kao svježe sada kada su breskve u svojoj sezoni branja ili iz kompota ova rolada s breskvama svakako će goditi svačijem nepcu.

Tikvice s mentom ljetna je salata koja sjajno osvježava

Pripremite ovu brzu, zdravu i finu salatu u kojoj će tikvice i menta izazvati eksploziju aroma i okusa u dodiru s vašim nepcem.

File jadranske hame s ukusnim kozicama i kvinojom

Kao i mnoge ribe tako i riba hama ima nekoliko imena na našoj obali Jadrana pa ovu ribu negdje zovu sjenka, negdje grb, krb, a u nekim priobalnim mjestima morski orao, sokol.

Duet romba i sabljarke rapsodija je obogaćena rakovima i škampima

Prava ljetna rapsodija okusa nalazi se u ovom izuzetno raskošnom receptu koji čine romb i sabljarka uz škampe i rakove koji će dodatno obogatiti ovo pravo morski jelo.

Napravite domaći Radler s jagodama

Osvježenje po vašoj mjeri! Ako ste ljubitelj Radlera, aromatiziranih piva voćnog okusa, onda će vas ovaj recept s jagodama sigurno razveseliti!

Romb ili iverak kako god zvali ovu ribu bit će sjajan ručak

Iverak ili romb ukusna je bijela riba koja je izuzetno slatka i ukusna ako se pripremi prema dobrom receptu.