Hrvatska kuhinja

Recepti za niskokalorične novogodišnje koktele

Donosimo vam recepte za ukusne i maštovite koktele kojim ćete moći počastiti bez grižnje savjesti od nakupljanja kilograma.

Tortica od svježeg sira s lješnjacima

Uvertira u zimski ručak počinje torticom od svježeg sira s lješnjacima. Ova čarolija izgleda kao pravo osvježenje na tanjuru. Koloristično i razigrano, ovo je predjelo prava uvertira u glavno jelo na vašem adventskom stolu.

Pjenasta juha od kesetna s okruglicama od jetre

Juha od kestena savršena je s okruglicama od jetre. Lako ju je pripremiti kod kuće, posebnog je okusa u kojem uživamo samo u ovo doba godine. Zanimljive kombinacije za ovaj recept otkrirli su nam dva gastro čarobnjaka koja naizgled izgledaju nespojivo, no vode nas na jedno novo putovanje koje ćemo poželjeti ponovno.

Kako napraviti savršene pirjane teleće obraze

Ima li još koje zimsko jelo koje nismo probali spraviti, nešto što će oduševiti naše drage goste? Tim zagrebačkog restorana Apetit, chef Stjepan Bistrički i Kristijan Kereš pripremili su zimski ručak koji će nas razveseliti. Otkrijte tajnu savršeno pripremljenih pirjanih telećih obraza.

Napravite mirisni božićni punč

Nakon zimskog ručka prava je poslastica punč koji se lako priprema kod kuće i izvrsna je priprema za odlazak u šetnju ili razgled okićenog grada. Ovaj najomiljeniji blagdanski desert otkrio nam je slastičar Darko Škoranec, čarobnjak za najfinije deserte restorana Appetit City u Zagrebu.

7 suhih vrsta blagdanskih kolača

Povodom nadolazećih blagdana pripremaju se razne slastice i jela, a na našim jelovnicima vrlo često se nalazi hrana ili kolači koje u „normalnom“ periodu godine nemamo naviku pripremati.

Grofovski odrezak Dvorca Mihanović

Za sve ljubitelje mesa donosimo sočni recept za grofovski odrezak koji će rasplamsati vaše nepce. Glumica Marija Borić odlučila je na trenutak „daske koje život znače“ zamijeniti kuhačom i pokazati svoje kulinarsko umijeće.

Zvjezdice s cimetom i lješnjakom

Zvijezda svakog božićnog stola tradicionalani su kolači zvijezdice s cimetom i lješnjakom.

Božićni čajni kolačići

Prepustite se izradi odličnih tradicionalnih čajnih kolačića.

Ispecite najbolji soparnik, zeljenik ili uljenik kako ga sve zovu

Jedno od tradicionalnih jela u Hrvatskoj koje je također prepoznato u cijelom svijetu nosi naziv soparnik. Drugi nazivi koji se koriste za soparnik su pita od blitve, jelo od blitve, uljenik ili zeljenik, ovisno o području