Hrvatska kuhinja

Juneći odresci na lovački način s domaćim krpicama

Volite li meso i pravi domaći zalogaj ovo je pravi recept za vas! Raskošni tradicionalni okusi naći će se na vašem tanjuru u tren oka budete li slijedili ovaj jednostavan recept poslije kojeg ćete poželjeti prste polizati:)

Svjetlucava jaja bojana u domaćem vinu

Jedan od najvećih kršćanskih blagdana lagano nam kuca na vrata.

Musaka od krumpira:neodoljiva u svako doba dana

Klasični recept za musaku koju dodavanjem novih sastojaka može pretvoriti u različite varijacije okusa i mirisa.

Biftek uz foie gras: recept chefa Stjepana Bistričkog

Biftek, foie gras uz teranino, krema od celera i chips celer prijedlog je glavnog mesnog jela jedanog od najboljih hrvatskih chefova Stjepana Bistričkog iz zagrebački restorana Apetit.

Creme brulee neodoljiva francuska poslastica

Creme brulee je desert koji ćete pronaći u francuskoj kuhinji kao neizostavnu poslasticu, a svi koji su jednom probali takozvanu “pečenu kremu” s hrskavom karameliziranom koricom željet će je kušati iznova i iznova.

Osvježavajući recepti za niskokalorične koktele

Donosimo vam recepte za ukusne i maštovite koktele kojim ćete moći počastiti bez grižnje savjesti od nakupljanja kilograma.

Tortica od svježeg sira s lješnjacima

Uvertira u zimski ručak počinje torticom od svježeg sira s lješnjacima. Ova čarolija izgleda kao pravo osvježenje na tanjuru. Koloristično i razigrano, ovo je predjelo prava uvertira u glavno jelo na vašem adventskom stolu.

Pjenasta juha od kesetna s okruglicama od jetre

Juha od kestena savršena je s okruglicama od jetre. Lako ju je pripremiti kod kuće, posebnog je okusa u kojem uživamo samo u ovo doba godine. Zanimljive kombinacije za ovaj recept otkrirli su nam dva gastro čarobnjaka koja naizgled izgledaju nespojivo, no vode nas na jedno novo putovanje koje ćemo poželjeti ponovno.

Kako napraviti savršene pirjane teleće obraze

Ima li još koje zimsko jelo koje nismo probali spraviti, nešto što će oduševiti naše drage goste? Tim zagrebačkog restorana Apetit, chef Stjepan Bistrički i Kristijan Kereš pripremili su zimski ručak koji će nas razveseliti. Otkrijte tajnu savršeno pripremljenih pirjanih telećih obraza.

7 suhih vrsta blagdanskih kolača

Povodom nadolazećih blagdana pripremaju se razne slastice i jela, a na našim jelovnicima vrlo često se nalazi hrana ili kolači koje u „normalnom“ periodu godine nemamo naviku pripremati.