Hrvatska kuhinja

Napravite domaći ajvar prema super jednostavnom receptu

Već sama pomisao na domaći ajvar izaziva želju za jelom, a sada kada su tržnice prepune svježeg povrća pravo je vrijeme da se upustite i napravite svoj domaći.

Tart s jagodama i bananama

Proljetni užitak! Isprobajte jednostavan i ukusan tart od lisnatog tijesta, svježih jagoda i banana te laganom kremom od sira!

Vrijeme je za dobar roštilj: Slatka i sočna rebarca bez kostiju

Poželjeli ste ispeći savršeno sočno meso, a niste baš “majstor” od roštilja.

Šparoge s pršutom

Delicija u vašoj kuhinji kojoj nećete odoljeti.

Zeleni smoothie s koprivom prava je riznica zdravlja

Na tržnicama se nudi mlada kopriva ili ako imate priliku naići na ovu korisnu i ljekovitu bijku, uberite mlade listove koprive, dodajte još nekoliko jednostavnih namirnica, poput limuna ili banane, i dobit ćete nevjerojatno hranjiv, ukusan i zdrav zeleni smoothie!

Otkolonite proljetni umor uz recept: Detox mix

Neka mirisi i okusi proljeća zamirišu i na vašem tanjuru, prepunom povrća, koje će vratiti našem tijelu potrebnu energiju i otkloniti proljetni umor.
Foodblogerica Sandra Rončević donosi nam raskošni recept za proljetni Detox mix.

Juneći odresci na lovački način s domaćim krpicama

Volite li meso i pravi domaći zalogaj ovo je pravi recept za vas! Raskošni tradicionalni okusi naći će se na vašem tanjuru u tren oka budete li slijedili ovaj jednostavan recept poslije kojeg ćete poželjeti prste polizati:)

Svjetlucava jaja bojana u domaćem vinu

Jedan od najvećih kršćanskih blagdana Uskrs lagano nam kuca na vrata, a svi se veselimo bojanju pisanica i pripremanju razna jela, slasnih kolača, pince i ostalih uskršnjih delicija koje ne pripremamo svakodnevno.

Musaka od krumpira:neodoljiva u svako doba dana

Klasični recept za musaku koju dodavanjem novih sastojaka može pretvoriti u različite varijacije okusa i mirisa.

Biftek uz foie gras: recept chefa Stjepana Bistričkog

Biftek, foie gras uz teranino, krema od celera i chips celer prijedlog je glavnog mesnog jela jedanog od najboljih hrvatskih chefova Stjepana Bistričkog iz zagrebački restorana Apetit.