Tradicionalna talijanska pita rado je viđena delicija na blagdanskom uskrsnom stolu, a kako su Talijani poznati gurmani donosimo vam recept koji će vas oduševiti.
Fritata ili kako je negdje nazivaju fritaja sljubljuje jaja i šparoge, a uz toplu palentu pruža savršen užitak za nepca.
Morski specijaliteti nezaobilazni su dio uskrsnih blagdana i uskršnjeg stola na Veliki petak zato će vam ovaj recept s grdobinom, toliko cijenjenom ribom, biti prava poslastica vaše blagdanske trpeze.
Sljubljivanje hrane i vina ima uistinu mnogo kombinacija, one tradicionalne i dobro znane, ali sve više uz te tradicionalne volimo i pjenušave „mjehuriće“ tj. pjenušava vina koja su sve više zastupljena uz gastronomske delicije.
Spremite u svom domu fantastičnu grdobinu s narančom, posebno ukusan specijalitet s ovom cijenjenom ribom.
Na svakom će blagdanskom stolu ovog Uskrsa sigurno dobro doći, uz mirisna tradicionalna jela, butelja vrhunskog vina zato vam donosimo popis onih koja izlaze iz nove berbe, poznatog nam podruma vinarije Kutjevo.
Iz slatke kuhinje šefice Višnje Čihoratić stiže nam čaroban recept za tortu koja je idealna za uskrsne blagdane, ali i za nadolazeće tople proljetne dane. Ova torta bajkovitog izgleda ukusna je i lagana, a biti će pravo osvježenje na vašem uskršnjem stolu.
Creme brulee je desert koji ćete pronaći u francuskoj kuhinji kao neizostavnu poslasticu, a svi koji su jednom probali takozvanu “pečenu kremu” s hrskavom karameliziranom koricom željet će je kušati iznova i iznova.
Riba je uvijek izvrsna i zdrava namirnica na našem stolu, a ako ste razmišljali koji bi prilog stavili uz nju preporučujemo vam izvrstan namaz od krumpira i češnjaka – tradicionalna grčka Skordalia.
Sljubljivanjem vrhunskih istarskih vina i sireva u novom elegantnom prostoru u svetvičentskoj utvrdi Morosini-Grimani istarski vinari najavili 12. Svijet Malvazija i 27. Vinistru.