Na svakom će blagdanskom stolu ovog Uskrsa sigurno dobro doći, uz mirisna tradicionalna jela, butelja vrhunskog vina zato vam donosimo popis onih koja izlaze iz nove berbe, poznatog nam podruma vinarije Kutjevo.
Iz slatke kuhinje šefice Višnje Čihoratić stiže nam čaroban recept za tortu koja je idealna za uskrsne blagdane, ali i za nadolazeće tople proljetne dane. Ova torta bajkovitog izgleda ukusna je i lagana, a biti će pravo osvježenje na vašem uskršnjem stolu.
Creme brulee je desert koji ćete pronaći u francuskoj kuhinji kao neizostavnu poslasticu, a svi koji su jednom probali takozvanu “pečenu kremu” s hrskavom karameliziranom koricom željet će je kušati iznova i iznova.
Riba je uvijek izvrsna i zdrava namirnica na našem stolu, a ako ste razmišljali koji bi prilog stavili uz nju preporučujemo vam izvrstan namaz od krumpira i češnjaka – tradicionalna grčka Skordalia.
Sljubljivanjem vrhunskih istarskih vina i sireva u novom elegantnom prostoru u svetvičentskoj utvrdi Morosini-Grimani istarski vinari najavili 12. Svijet Malvazija i 27. Vinistru.
Da li znate što je to Kedgeree? Iznimno zdrav i ukusan engleski doručak, koje svoje porijeklo ima u Indiji, ali u kolonijalno doba Velike Britanije ovaj se doručak prenio i udomaćio i u Engleskoj.
Donosimo vam dva recepta, jedan za hladnu juhu od lubenice, a drugi za ukusne grissine, koji se odlično kombiniraju jedan s drugim.
Isprobajte recept za ukusnu krem juhu od liganja kulinarskog akademika Branka Ognjenovića i razveselite svoje ukućane.
Otkrivamo vam tradicionalan recept kako Dubrovčani pripremaju jadranske lignje. Vjerujte za prste polizati
Tradicionalni uskrsni brunch u kozmopolitskom ozračju Zinfandel’sa uz privlačne specijalitete, u paketu s noćenjem u Esplanadi i doručkom na kultnoj terasi Oleander