Hrvatska kuhinja

Rekonstruirane lazanje možete napraviti i vi

Rekonstruirane lazanje možete pokušati pripremiti i u vlastitom domu, a chef restorana Khala Ivan Milas ovo remek djelo molekularne kuhinje predstavlja na jedan novi način. Ove lazanje nikako vas neće ostaviti ravnodušnim stoga ovaj recept svakako trebate iskušati i iznenaditi svoje fino nepce.

Sfera od kestena i Zacapa ruma sa spužvom od bijele čokolade i kristaliziranog lisnatog tijesta

Najduže ime na svijetu za kolač koji se isplati napraviti. Toliku rapsodiju na nepcima koju ova slastica ostavlja vrijedna je njene izrade prema receptu koji vam donosimo.

Tart od butternut buče s jasminom i cimetom

Slasna poslastica zvana tart ovaj put s omiljenim mirisima buče, cimeta i jasmina. Pa tko bi odolio ovom slatkom zalogaju, osvježavajućem tartu.

Zamislite losos u umaku od borovnica

Donosimo vam zanimljiv recept od lososa u umaku od borovnica koji je drugačiji, lagan je za pripremu, zahtjeva malo vremena oko spravljanja, a na kraju vaše će nepce uživati u ukusnom jelu.

Pita od jabuka obožavani klasik domaće kuhinje

Uz ovaj tradicionalan recept vaša pita od jabuka zasigurno će ispasti savršena. Nema pite do domaće pite od jabuka.

Domaći štrukli na tri načina

Na sam spomen štrukli mnogima počnu rasti zazubice, posebice ako su one domaće. Štrukle se mogu priptremiti na mnogo načina a mi vam donosimo čak tri originalna recepta za ovu sjajnu tradicionalnu deliciju.

Bakine palačinke

Savršeno je vrijeme za tople palačinke, ali ne bilo kakve već prema receptu naših dragih baka <3

Slatko od šipka i cimeta

Plod šipka ili kako još zovemo nara, bogat je kalijem i kalcijem, smanjuje razinu kolesterola i dobar je antioksidans.

Slatko od buče za hladne dane

Vrijeme je za buču stoga ćemo se s njom i zasladiti. Donosimo izvrstan recept za slatko od buče koje se priprema za duže stajanje, kao zimnica.

Tradicionalna grah salata

Tradicionalno se grah salata posebice priprema u Međimurju, Podravini i Zagorju s bučinim uljem kao prilog uz mesna jela.